Nobilo: Apsolutna zastara isključuje izručenje; Tomašić: Ako se Gotovina morao predati, Perković treba biti izručen

  100

  Unatoč odluci zagrebačkog Županijskog suda koji je danas nepravomoćno odobrio izručenje bivšeg čelnika jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića Njemačkoj, njegov odvjetnik Anto Nobilo smatra da je u tom slučaju nastupila apsolutna zastara koja bi morala biti zapreka za izručenje.

  “Naravno da nismo zadovoljni ovakvom odlukom i da ćemo uložiti žalbu. Smatramo da je zakon na našoj strani, da je nastupila zastara, da je ona apsolutna zapreka za izručenje, i pričekat ćemo sutra odluku u pisanom obliku i odmah uložiti žalbu”, izjavio je Nobilo novinarima izlazeći iz zgrade suda na zagrebačkom Zrinjevcu.

  Najavio je da će, ako Vrhovni sud potvrdi Perkovićevo izručenje, sigurno ići na Ustavni sud. “Napravili smo detaljno istraživanje sudske prakse u Europi i ona je nesporna. Apsolutno i svugdje je zastara po domaćem pravu zapreka za izručenje”, ustvrdio je Nobilo.

  Pošto imamo presudu Europskog suda u Luxembourgu, presude Njemačke, Francuske, Austrije i Slovenije, mislim da ćemo moći napraviti kvalitetnu žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud. U slučaju nezadovoljstva to će biti podloga za Ustavni sud, ustvrdio je Nobilo.

  Upitan koji su bili argumenti Županijskog suda da odobri Perkovićevo izručenje, Nobilo je kazao da su zauzeli stajalište kako nije nastupila zastara, ali i da su se vodili praksom Vrhovnog suda koji je nedavno odobrio izručenje po slovenskom uhidbenom nalogu, iako je i taj slučaj zastario prema hrvatskom zakonodavstvu.

  “Prvi argument je bio da je Vrhovni sud donio drugačiju presudu i kako nije uobičajeno da niži sud donosi kontra odluku, a drugi je da nije nastupila zastara”, rekao je Nobilo.

  Ipak, nije precizno odgovorio može li naknadna žalba Ustavnom sudu odgoditi Perkovićevo izručenje u slučaju da ga potvrdi i Vrhovni sud.

  “Mi ćemo tražiti privremenu mjeru od Ustavnog suda, postoji i ta mogućnost, a ako Ustavni sud to prihvati onda se može suspendirati izvršenje dok se ne donese odluka”, rekao je Nobilo.

  Pojasnio je kako Ustavni sud nema rok za donošenje odluke, ali “sve mora biti brzo i u okviru 60 dana od uhićenja”.

  Zamjenica glasnogovornika Županijskog suda Ivana Čalić kazala je da će detaljni argumenti kojima se Županijski sud vodio odobravajući Perkovićevo izručenje biti izneseni u pisanom obrazloženju, koje će sutra biti objavljeno na internetskoj stranici suda.

  “U svakom slučaju, nisu prihvaćeni izneseni prigovori obrane”, kratko je obrazložila sutkinja Čalić.

  Perković od početka odbacuje njemačke optužbe da je povezan s ubojstvom hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Muenchenu 1983., kao i njegov nekadašnji šef u jugoslavenskoj Službi državne sigurnosti Zdravko Mustač, o čijem će izručenju sutra odlučivati sud u Velikoj Gorici.

  Obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

  U nekoliko medijskih istupa Nobilo je tvrdio kako je privatnom istragom utvrdio da pripadnici Službe državne sigurnosti iz Hrvatske nisu sudjelovali u Đurekovićevu ubojstvu, već su za to odgovorne službe iz Srbije i Crne Gore.

  Reakcije

  Odluka o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj tek je prvostupanjska, ali kada bude pravomoćna, kakva god da bude, svi je trebaju poštivati, rekao je Hini predsjednik Hrvatskih Laburista Dragutin Lesar.

  Smisao europskog uhidbenog naloga, po Lesarovim riječima, jest da o njegovom izvršenju odlučuje pravosuđe, a ne izvršna i zakonodavna vlast.

  Predsjednica HSP-a Ruža Tomašić rekla je kako se nada da će u Hrvatskoj vrijediti ista pravila za sve s obzirom da se, kada je general Ante Gotovina bio u bijegu, govorilo kako se mora predati da Hrvatska ne bude talac jednog čovjeka.

  “Sada, međutim, vladajući i njima bliski mediji guraju posve drugu priču, te pokušavaju javnosti tumačiti kako bi izručenje bilo opasno za opstojnost hrvatske države jer je Perković nabavljao oružje za vrijeme embarga. No, ako Nijemci žele pokrenuti pitanje kršenja embarga trebali bi pokrenuti sasvim novi postupak”, istaknula je Tomašić.

  Vladimir Šišljagić iz HDSSB-a kaže kako će biti zanimljivo čuti reakcije premijera Zorana Milanovića i vladajućih stranaka na odluku Županijskog suda, s obzirom da su, kako tvrdi, “indirektno obrazlagali da su ustavne promjene pokrenuli kako bi omogućili pokretanje postupka protiv Perkovića u Hrvatskoj”.

  “Nakon odluke Županijskog suda, postavlja se pitanje zašto su srljali u ustavne promjene”, rekao je Šišljagić.

  HDZ nije želio komentirati odluku o izručenju Josipa Perkovića poručivši da ne komentiraju postupke koji su u tijeku, a isto su poručili i iz SDP-a.

  Iz HNS-a, koji je također odbio komentirati odluku o Perkoviću, poručili su da političke stranke ne bi trebale komentirati sudske odluke jer su one, kaže HNS, pitanje pravosuđa.

  Ministarstvo pravosuđa, kao ni Ured Predsjednika Republike nemaju komentara na prvostupanjsku presudu u slučaju Perković.

  RANIJE

  Josip Perković ipak će biti izručen Njemačkoj, nepravomoćna je odluka izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda.

  Zamjenica glasnogovornika Županijskog suda Ivana Čalić izjavila je novinarima da je sud odlučio udovoljiti njemačkom zahtjevu za Perkovićevim izručenjem te da nije prihvatio argumente obrane.

  Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo najavio je da će žalbu na tu odluku uputiti Vrhovnom sudu čim dobije pisano rješenje.

  Vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića zaključilo je da bivši čelnik jugoslavenske, a kasnije i hrvatske tajne službe, treba biti izručen Njemačkoj koja ga tereti da je sudjelovao u ubojstvu hrvatskog političkog emogranta Stjepana Đurekovića 1983. u Muenchenu.

  Kako je riječ o nepravomoćnoj odluci, o Perkovićevoj sudbini odlučivat će Vrhovni sud, koji pravomoćnu odluku mora donijeti tri dana nakon što prime žalbu na odluku izvanraspravnog vijeća.

  Nobilo je već ranije najavio da će njegov branjenik, ako ga izruče, progovoriti o svemu što zna te da će se u konačnici obratiti i Ustavnom sudu.

  Perković od početka odbacuje njemačke optužbe da je povezan s Đurekovićevim ubojstvom, kao i njegov nekadašnji šef u jugoslavenskoj Službi državne sigurnosti Zdravko Mustač, o čijem će izručenju sutra odlučivati sud u Velikoj Gorici.

  Obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

  U nekoliko medijskih istupa Nobilo je tvrdio kako je privatnom istragom utvrdio da pripadnici Službe državne sigurnosti iz Hrvatske nisu sudjelovali u Đurekovićevu ubojstvu, već da su za to odgovorne službe iz Srbije i Crne Gore. .

  PRVA VIJEST U 13 SATI

  Na zagrebačkom Županijskom sudu počela je sjednica izvanraspravnog vijeća koje bi trebalo odlučiti o izručenju bivšeg čelnika jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića, kojeg Njemačka traži zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

  Vijećem koje će donijeti nepravomoćnu odluku o Perkovićevu izručenju predsjedat će predsjednik Županijskog suda Ivan Tudurić. On je prije pet dana predsjedao i vijećem koje je, suprotno mišljenju suca istrage, zauzelo stajalište da Perković odluku o izručenju može čekati na slobodi, umjesto u Remetincu.

  Perković je na sud došao nešto prije 13 sati u pratnji svojeg odvjetnika Ante Nobila koji nije želio davati izjave osim da “očekuje zakonitu odluku suda”.

  Nobilo je ranije isticao da se njegov branjenik usprotivio izručenju jer postupak pred njemačkim sudom ne ocjenjuje kao “fer suđenje”, te smatra da je u slučaju Đurekovićeva ubojstva nastupila apsolutna zastara.

  Također je podsjetio da u tom slučaju postoje dva rješenja o odbacivanju kaznene prijave koje je donijelo hrvatsko Državno odvjetništvo, te da se Perkovića više ne tereti za organiziranje ubojstva, već samo za pomoć u Đurekovićevu ubojstvu.

  Perković je uhićen na Novu godinu kada mu je uručen europski uhidbeni nalog, a nakon policije je odveden u Županijsko državno odvjetništvo gdje se usprotivio izručenju. Slučaj je stoga završio na Županijskom sudu, na čiju se odluku nezadovoljne strane mogu žaliti Vrhovnom sudu.

  Nakon što je Perković pušten iz Remetinca Nobilo je izjavio kako je uvjeren da do izručenja ne može doći “jer za to ima nekoliko zakonskih prepreka”.

  U slučaju da Županijski i Vrhovni sud odluče izručiti Perkovića, najavio je žalbu Ustavnom sudu koja, po mišljenju dijela pravnih stručnajka, odgađa izručenje.

  Osim Perkovića, Njemačka traži izručenje njegova bivšeg šefa u Službi državne sigurnosti Zdravka Mustača, o čemu će sutra odlučivati sud u Velikoj Gorici.

  Odluka o Mustaču

  Budući da vezano za zastaru kao razlog (ne)izručenja postoje dvije različite odluke Vrhovnog suda – u jednom je slučaju odbijeno izručenje zbog zastare, dok u drugom slučaju zastara nije bila prepreka za izručenje po europskom uhidbenom nalogu – bit će zanimljivo vidjeti kakav će stav sada zauzeti Vrhovni sud.

  Nobilo i Perković imaju pravo žalbe tri dana od primitka pisanog obrazloženja odluke, a Nobilo je kazao kako očekuje da će obrazloženje imati već danas.

  Nakon što žalba stigne na Vrhovni sud, s obzirom na to da se Perković brani sa slobode jer mu je prošli tjedan istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza, Vrhovni sud nema neki rok za odluku. Ako Vrhovni sud potvrdi odluku nižeg suda, ta je odluka konačna, s tim da je Nobilo u tom slučaju najavio da će od Ustavnog suda tražiti privremenu mjeru obustave izručenja. Inače, o slučaju Đureković raspravljat će se i danas na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, gdje izvanraspravno vijeće treba odlučiti o njemačkom zahtjevu za izručenje Zdravka Mustača, nekadašnjeg Perkovićeva šefa.

  SD/VL

  facebook komentari

  • EMINƎM

   ne trebaju se nobilovi drugovi udbaši hiniti da ih je spopao neizlječiv svrab oni se češu iz dosade baš kako to čine majmuni u kavezu, ma nikome od njih neće pasti ni vlas s glave, ćelavi UDbaši

  • EMINƎM

   ne trebaju se nobilovi drugovi udbaši hiniti da ih je spopao neizlječiv svrab oni se češu iz dosade baš kako to čine majmuni u kavezu, ma nikome od njih neće pasti ni vlas s glave, ćelavi UDbaši

  • šta se iza brda valja tko zna, no mišljenja sam da ovoga neće izručiti! Nažalost

  • šta se iza brda valja tko zna, no mišljenja sam da ovoga neće izručiti! Nažalost

  • EMINƎM

   firma ( udba ) nikada neće radi sranja protiv sebe, ali hrvatskoj da, na to su uvijek spremni 😉

  • EMINƎM

   firma ( udba ) nikada neće radi sranja protiv sebe, ali hrvatskoj da, na to su uvijek spremni 😉

  • Navijam za to da se Perković prošeta do Njemačke! .. no ‘ta će jadni čovik strah ga nepoštenog suđenja! Znaš kakve su švabe! Pristrane! 😛 , a on prav zdrav i evo nadasve zaslužan!

  • Navijam za to da se Perković prošeta do Njemačke! .. no ‘ta će jadni čovik strah ga nepoštenog suđenja! Znaš kakve su švabe! Pristrane! 😛 , a on prav zdrav i evo nadasve zaslužan!

  • EMINƎM

   Pored toga što navijam za konačno perkovićevo izručenje u ruke pravde, nego navijam i za to da se objave i kazne poimenice svi živi i neživi zločinci koji su se ogriješili o Hrvatsku i Hrvate, kao i rodoslovno stablo istih zločinaca pa taman oni ili njihovi potomci u izvršnoj vlasti danas ;)) a ima ih

  • EMINƎM

   Pored toga što navijam za konačno perkovićevo izručenje u ruke pravde, nego navijam i za to da se objave i kazne poimenice svi živi i neživi zločinci koji su se ogriješili o Hrvatsku i Hrvate, kao i rodoslovno stablo istih zločinaca pa taman oni ili njihovi potomci u izvršnoj vlasti danas ;)) a ima ih

  • slažem se.. iako nisu ‘djeca’ kriva za zločine roditelja, samim tim što su u rodoslovnom stablu! Osim ako i sama nisu kriva! … Ali ipak, murva ne pada daleko od stabla 🙂

  • slažem se.. iako nisu ‘djeca’ kriva za zločine roditelja, samim tim što su u rodoslovnom stablu! Osim ako i sama nisu kriva! … Ali ipak, murva ne pada daleko od stabla 🙂

  • peppermintt

   eminem ja opet govorim ništa on neće kazati, jer jednom Udbaš uvik udbaš odan partiji, u prilog ovome ide i medijska hajka u biti specijalni rat se vodi svim sredstvima, tako da se naglasak prebacio na tezu kako je UDBa stvorila Hrvatsku.Posve su marginalizirali ono radi čega se traži perković a to su zločini u Jugi .Tvrdi su to orasi, eno u Sloveniji donijet će zakon zatvaraju komunističke arive.
   pitanje je samo dana kada će se dogoditi ista stvar i u RH

  • peppermintt

   eminem ja opet govorim ništa on neće kazati, jer jednom Udbaš uvik udbaš odan partiji, u prilog ovome ide i medijska hajka u biti specijalni rat se vodi svim sredstvima, tako da se naglasak prebacio na tezu kako je UDBa stvorila Hrvatsku.Posve su marginalizirali ono radi čega se traži perković a to su zločini u Jugi .Tvrdi su to orasi, eno u Sloveniji donijet će zakon zatvaraju komunističke arive.
   pitanje je samo dana kada će se dogoditi ista stvar i u RH

  • EMINƎM

   komunistički kućni odgoj je vrlo toksičan okoliš,

  • EMINƎM

   komunistički kućni odgoj je vrlo toksičan okoliš,

  • EMINƎM

   udba nije stvorila Hrvatsku državu to je sigurno ali da kontrolira i korigira njen životni put nije upitno , vrlo dobro organizirana BANDA

  • EMINƎM

   udba nije stvorila Hrvatsku državu to je sigurno ali da kontrolira i korigira njen životni put nije upitno , vrlo dobro organizirana BANDA

  • nešto slično kao da ih odgajaju dva pedera 🙂

  • nešto slično kao da ih odgajaju dva pedera 🙂

  • Neki dan sam slušao Zdravka Tomca (jedva čekam vaccinu repliku)… Zdravko kaže, kako je u biti Tuđman morao (parafraziram) prihvatiti u svoje redove i udbaše, u smislu bolje ih imat uz sebe nego protiv sebe! Nažalost kasnije ih nije stigao maknuti – lustrirati…

  • Neki dan sam slušao Zdravka Tomca (jedva čekam vaccinu repliku)… Zdravko kaže, kako je u biti Tuđman morao (parafraziram) prihvatiti u svoje redove i udbaše, u smislu bolje ih imat uz sebe nego protiv sebe! Nažalost kasnije ih nije stigao maknuti – lustrirati…

  • EMINƎM

   uspjeh ja zagarantiran, 😉

  • EMINƎM

   uspjeh ja zagarantiran, 😉

  • Vacca, the mljac

   A, šta vrli vidilac Boga end ader svectaca kaže na tvrdnju: – Udba je dovela tuđmana?
   – Možda čeka ipak da mu se ukažu još i srpski sveci – sv Sava i sv. Petka….
   cccc

  • Vacca, the mljac

   A, šta vrli vidilac Boga end ader svectaca kaže na tvrdnju: – Udba je dovela tuđmana?
   – Možda čeka ipak da mu se ukažu još i srpski sveci – sv Sava i sv. Petka….
   cccc

  • ne… on upravo to negira!

  • ne… on upravo to negira!

  • Vacca, the mljac

   Jer mu fale ćakule sa sv. Petkom. – Tek kad on promoni rič-dvi sa sv. Petkom, moguće je i sv. Sava o tome obavješten, on će nama javit.
   – Ako ne javi, mi se nećemo brinut (srp. sekirat). Ima i drugi vidilaca i vidioca, moguće se i mladoj ustašici, drugarici ćurković štogod ukaže…, rećemo pretpostavka – punjač mobitelaca.

  • Vacca, the mljac

   Jer mu fale ćakule sa sv. Petkom. – Tek kad on promoni rič-dvi sa sv. Petkom, moguće je i sv. Sava o tome obavješten, on će nama javit.
   – Ako ne javi, mi se nećemo brinut (srp. sekirat). Ima i drugi vidilaca i vidioca, moguće se i mladoj ustašici, drugarici ćurković štogod ukaže…, rećemo pretpostavka – punjač mobitelaca.

  • Vacca, the mljac

   Iznite me, oprostite šjor Vrane, zaboravio san jedan cccc! Evo:
   cccc

  • Vacca, the mljac

   Izvnte me, oprostite šjor Vrane, zaboravio san jedan cccc! Evo:
   cccc

  • peppermintt

   vaca kažu udba je franceku dala putovnicu, ali to je i inače bio njen resor jelde ?

  • Sad se sve pobrkalo, ne znam jeli to na ćirilici ili latinici!? Jeli bilo tojih c po kućama u rvacan i okolici? Ko je to mećo!? Tuđman ili Vepar

  • peppermintt

   vaca kažu udba je franceku dala putovnicu, ali to je i inače bio njen resor jelde ?

  • Sad se sve pobrkalo, ne znam jeli to na ćirilici ili latinici!? Jeli bilo tojih c po kućama u rvacan i okolici? Ko je to mećo!? Tuđman ili Vepar

  • peppermintt

   a tomac ma ..pusti njega
   meni je ok Nazor koji je povjesničar

  • peppermintt

   a tomac ma ..pusti njega
   meni je ok Nazor koji je povjesničar

  • bili su zajedno gosti na HTV 4… na to sam se referirao!

  • bili su zajedno gosti na HTV 4… na to sam se referirao!

  • Vacca, the mljac

   Niska lopta, ne mogu to dohvatit. – Štaš godine su.

  • Vacca, the mljac

   Niska lopta, ne mogu to dohvatit. – Štaš godine su.

  • Vacca, the mljac

   Nigdje ovaj govor ne vodi Vrancek. – Govorit se mogu neistine, a da svaka rič bude istinita!

  • Vacca, the mljac

   Nigdje ovaj govor ne vodi Vrancek. – Govorit se mogu neistine, a da svaka rič bude istinita!

  • čemu li ovo vodi, čemu li vatri!? … svrći s teme! počeli smo stranjat!?

  • čemu li ovo vodi, čemu li vatri!? … svrći s teme! počeli smo stranjat!?

  • peppermintt

   što niska vaca, baš normala lopta :)))

  • peppermintt

   što niska vaca, baš normala lopta :)))

  • Vacca, the mljac

   Nije to Vrancek moj lako ( bos. lahko) objasnit. Lot of jerz triba za razumit ove stvari…. end ferst of ol kritički odmak (tkz. vlastito (srp. sopstveno) mišljenje), šta bi reka bladi džems bondurina – Trast nou uan…
   – Npr. upravo čitan jedan libar od bivšeg sekretara okružnog komiteta skh kotara zadar, jovana npl. varalice, po svjedočenju several pipl sa kojim san ima konvezeišn, vrlo prijekim i rigidnim komunistom… Onomad.
   Dunkve u tom libru, bivši sekretar, a sada zakleti ustaš sve govori istinu, a da u stvari govori neistinu….
   – Ali, za to razumit moj Vrancek potrebno je da još proživiš several jerz (pazi u prometu, bitvin čovika i nesriće ne stoji nikakva ograda!, triba poboljšati šanse za preživljavanje..) i kao što sam rekao kritički odmak, koji kod tebe trenutno ne primjećujem u “prevelikoj” mjeri…

  • Vacca, the mljac

   Nije to Vrancek moj lako ( bos. lahko) objasnit. Lot of jerz triba za razumit ove stvari…. end ferst of ol kritički odmak (tkz. vlastito (srp. sopstveno) mišljenje), šta bi reka bladi džems bondurina – Trast nou uan…
   – Npr. upravo čitan jedan libar od bivšeg sekretara okružnog komiteta skh kotara zadar, jovana npl. varalice, po svjedočenju several pipl sa kojim san ima konvezeišn, vrlo prijekim i rigidnim komunistom… Onomad.
   Dunkve u tom libru, bivši sekretar, a sada zakleti ustaš sve govori istinu, a da u stvari govori neistinu….
   – Ali, za to razumit moj Vrancek potrebno je da još proživiš several jerz (pazi u prometu, bitvin čovika i nesriće ne stoji nikakva ograda!, triba poboljšati šanse za preživljavanje..) i kao što sam rekao kritički odmak, koji kod tebe trenutno ne primjećujem u “prevelikoj” (blag izraz) mjeri…

  • Vacca, the mljac

   Da, moguće kod vas… Nikidan nazoven ja mog prijatelja u Mostaru (podaci poznati meni i tebi) i pitan ga ja:
   – Ide li B. išta tamo nabolje?
   – Ništa, odgovori on, ovdje moj prijatelju tribaju svi pomrit, da bi se nešto pomaklo…
   Moran reć, iako san to stoput čuo (uključujuć tebe), to me iskreno pogodilo, ali i pojačalo moju potrebu da odem u Mostar i vidim svog priku…
   Dolazim! – željeli vi to ili ne.

  • Vacca, the mljac

   Da, moguće kod vas… Nikidan nazoven ja mog prijatelja u Mostaru (podaci poznati meni i tebi) i pitan ga ja:
   – Ide li B. išta tamo nabolje?
   – Ništa, odgovori on, ovdje moj prijatelju tribaju svi pomrit, da bi se nešto pomaklo…
   Moran reć, iako san to stoput čuo (uključujuć tebe), to me iskreno pogodilo, ali i pojačalo moju potrebu da odem u Mostar i vidim svog priku…
   Dolazim! – željeli vi to ili ne.

  • i ja bi tu volio biti na kavi! nemoš proć ovuda a da se ne javiš, pa ćemo po domaći narizat:

  • i ja bi tu volio biti na kavi! nemoš proć ovuda a da se ne javiš, pa ćemo po domaći narizat:

  • Vacca, the mljac

   Ima li kakvih biljaka, udeblja san se ka svinja…

  • Vacca, the mljac

   Ima li kakvih biljaka, udeblja san se ka svinja…

  • ima raštike, prase, mauna…, volja te sa suvin ili friškin meson! 🙂 bez mesa nevalja

  • ima raštike, prase, mauna…, volja te sa suvin ili friškin meson! 🙂 bez mesa nevalja

  • peppermintt

   vaca, čini se frendu ti je izmaklo rukovodeće mjesto..;) znaš ono podoban-nepodoban, iako san čula od struke a nestranačkih da je bolje tako….

  • peppermintt

   vaca, čini se frendu ti je izmaklo rukovodeće mjesto..;) znaš ono podoban-nepodoban, iako san čula od struke a nestranačkih da je bolje tako….

  • peppermintt

   nema u nas ništa neg ponesi iz te jurop nama siromasima

  • peppermintt

   nema u nas ništa neg ponesi iz te jurop nama siromasima

  • peppermintt

   ništa lilith nek ponese ako se oće častit :))

  • peppermintt

   ništa lilith nek ponese ako se oće častit :))

  • peppermintt

   i ti skreno s teme skroz

   nego reci što ne date udbaše kad im već vi ne sudite ?

  • peppermintt

   i ti skreno s teme skroz

   nego reci što ne date udbaše kad im već vi ne sudite ?

  • Vacca, the mljac

   Roger that.

  • Vacca, the mljac

   Roger that.

  • Vacca, the mljac

   Evo nazvat ću Milanovića, pa ću ti javit.

  • Vacca, the mljac

   Evo nazvat ću Milanovića, pa ću ti javit.

  • Vacca, the mljac

   hahahahahahahaha

  • Vacca, the mljac

   hahahahahahahaha

  • Vacca, the mljac

   A, po čemu je nepodoban, teta mu je časna sestra u istom samostanu sa mojom? – Možda nije bio u partiji i udbi – pa nevalja?

  • Vacca, the mljac

   A, po čemu je nepodoban, teta mu je časna sestra u istom samostanu sa mojom? – Možda nije bio u partiji i udbi – pa nevalja?

  • ..neki su doživjeli odmak, a neki su dobili sjekirom po vugla! Neki su čudom preživjeli, pa tako pročitah neki dan reakcije u tiskovini, čovjeka, emigranta u americi, kojeg je udba pokušala atentirati četiri puta i još mnogo nekih sabotaža, on je čudom preživio, ženu mu jesu gadno ozlijedili ali je preživjela! … Možda on ima odmak ili da ga uzmem s rezervom! ili da vjerujem Nobilu ili šta ja znam, možda Peđi Grbinu!? .. ti si stariji čovik, ispravno me savituj!

  • ..neki su doživjeli odmak, a neki su dobili sjekirom po vugla! Neki su čudom preživjeli, pa tako pročitah neki dan reakcije u tiskovini, čovjeka, emigranta u americi, kojeg je udba pokušala atentirati četiri puta i još mnogo nekih sabotaža, on je čudom preživio, ženu mu jesu gadno ozlijedili ali je preživjela! … Možda on ima odmak ili da ga uzmem s rezervom! ili da vjerujem Nobilu ili šta ja znam, možda Peđi Grbinu!? .. ti si stariji čovik, ispravno me savituj!

  • Vacca, the mljac

   U mojoj Vrancek Femili, sa očeve, majčine i ženine strane, noubadi nije bio u savezu komunista. – Noubadi Vrancek!

   – Ako to staviš u korelaciju sa činjenicom da je bilo 870 tisuća članova skh (svaki 5-ti!) u ondašnjoj SRH, vidit ćeš Vrancek, da to i nije bio baš prečest slučaj…

   A, “samo” je tribalo “predati dušu đavlu svome….” (Bijelo Dugme).

   Dakle Vrancek, držati mene kompetentnim za ova pitanja nije sasvim gud.
   – I sam se pokušavam u ovom svemu razabrati…

  • Vacca, the mljac

   U mojoj Vrancek Femili, sa očeve, majčine i ženine strane, noubadi nije bio u savezu komunista. – Noubadi Vrancek!

   – Ako to staviš u korelaciju sa činjenicom da je bilo 870 tisuća članova skh (svaki 5-ti!) u ondašnjoj SRH, vidit ćeš Vrancek, da to i nije bio baš prečest slučaj…

   A, “samo” je tribalo “predati dušu đavlu svome….” (Bijelo Dugme).

   Dakle Vrancek, držati mene kompetentnim za ova pitanja nije sasvim gud.
   – I sam se pokušavam u ovom svemu razabrati…

  • Vjerujem ti! Treba saslušat sve strane, i bistre glave razlučit žito od kukolja! pa žita što ostane ostane!

  • Vjerujem ti! Treba saslušat sve strane, i bistre glave razlučit žito od kukolja! pa žita što ostane ostane!

  • peppermintt

   opet se on fali , pa vaca oli si ti zaslužan što su one časne :))
   a ti okreno u liberale e kako to ? :)))

   ne znam vaca al pročitaj opet drugi dio mog komentara;)

  • peppermintt

   opet se on fali , pa vaca oli si ti zaslužan što su one časne :))
   a ti okreno u liberale e kako to ? :)))

   ne znam vaca al pročitaj opet drugi dio mog komentara;)

  • peppermintt

   razmili su se oni po svim strankama vaca jednako, to je sigur

  • peppermintt

   razmili su se oni po svim strankama vaca jednako, to je sigur

  • peppermintt

   aj javi šta prije :)))
   neg vako nama to izgleda Milanović kaže ovima eto mi vas nećemo izručit a vi nama odradite do kraja Tuđmana
   i tako bi
   :))

  • peppermintt

   aj javi šta prije :)))
   neg vako nama to izgleda Milanović kaže ovima eto mi vas nećemo izručit a vi nama odradite do kraja Tuđmana
   i tako bi
   :))

  • Vacca, the mljac

   Nisu svuda jednako, oni idu za interesom, doduše neki su poslani po zadatku i u nas, to sam vidio i sam…

  • Vacca, the mljac

   Nisu svuda jednako, oni idu za interesom, doduše neki su poslani po zadatku i u nas, to sam vidio i sam…

  • Vacca, the mljac

   Nisan ali san zaslužan šta nisan ja bio u partiji.

  • Vacca, the mljac

   Nisan ali san zaslužan šta nisan ja bio u partiji.

  • peppermintt

   jah..valjda :)))
   vaca ima i Jovica sanader rodbine u časnoj službi al……. :)))

  • peppermintt

   jah..valjda :)))
   vaca ima i Jovica sanader rodbine u časnoj službi al……. :)))

  • peppermintt

   a o tom ja ti ja vaca uvik govorim, a ti meni prigovaraš kako niš ne razumim
   al mislim nama vanstranačkim je lakše svašta vidit 😉

  • peppermintt

   a o tom ja ti ja vaca uvik govorim, a ti meni prigovaraš kako niš ne razumim
   al mislim nama vanstranačkim je lakše svašta vidit 😉

  • Vacca, the mljac

   Trast mi, politiku možeš vidit samo iznutra.
   – Prave stvari nikad ne pišu u novinama.

  • Vacca, the mljac

   Trast mi, politiku možeš vidit samo iznutra.
   – Prave stvari nikad ne pišu u novinama.

  • Vacca, the mljac

   Ima, ima brat mu je na glasu. – Ka jebač.

  • Vacca, the mljac

   Ima, ima brat mu je na glasu. – Ka jebač.

   Jedino je gori naš vra ivan dotur (udbaški nik mu je bio: cezar).
   Priča se (kad je vra dotur u pitanju triba sve virovat!), kako ga je onomad pozvala u goste jedna otočanka (podaci poznati meni) “poradi popravljanja cirkulacije”…
   Upita ona vra cezara: Oče šta ću ja stavit kuvat za večeras?
   Odgovori ovaj poznati vra prčilo: – Stavi malo odojka peć.
   – Ma di ću odojka, petak je – zavapi ova nesritnica.
   – Neka je petak – odgovori cezar – stavi ga na ulje! – dade (herc. dadne) joj kanonski pravorjek, ovaj poznati misnik i dušobrižnik… Vra dotur.

  • peppermintt

   vaca, ne zanima mene to nego rezultati, a oni su općo raspašoj
   a kako to funkcionira sve je jasno, kad se svaki stranački mora složit s “premudrim vođom” a ak neće ..oma dobije krila..:)))

  • peppermintt

   vaca, ne zanima mene to nego rezultati, a oni su općo raspašoj
   a kako to funkcionira sve je jasno, kad se svaki stranački mora složit s “premudrim vođom” a ak neće ..oma dobije krila..:)))