Connect with us

Politika

NOVA AFERA; IDS-ov zamjenik gradonačelnika: Nisam prijavio vilu s bazenom, ma jednostavno sam propustio

Objavljeno

on

Foto: Booking.com

IDS-ov zamjenik načelnika općine Marčana, Marijan Kostešić, sedam godina nije prijavio u imovinsku karticu vilu s bazenom vrijednu oko tri milijuna kuna.

Njegova imovinska kartica puna je pogrešaka i nelogičnosti, pišu 24 sata. Kostešić je godinama bio načelnik općine, a vila koju iznajmljuje turistima pojavila se u njegovoj imovinskoj kartici u 2011. godini.

Tada ju je procijenio na 292 tisuće kuna navevši kako se radi o kući s okućnicom od 320 kvadrata. U sljedećoj imovinskoj kartici, podnesenoj 2013., vrijednost vile porasla je na tri milijuna kuna, ali još je upisana površina od 320 kvadrata. No, u posljednjoj imovinskoj kartici iz 2017. milijunske vile s bazenom uopće nema.

Vila je prije bila evidentirana i ja sam 2013. svoju polovicu prepisao supruzi. Ona prva procjena od 292 tisuće kuna? To je bila pogreška, mislio sam da sam napisao u eurima. Sad je nadograđena, legalizirana, plaćene su sve obveze. Koliko ona sad vrijedi? Mogu procjenjivati koliko hoću, ali ovisi što tržište kaže. Negdje objektivno od 400 do 500 tisuća eura. Ovisi kako tko naiđe. Upisat ću je – rekao je Kostešić, prenosi Večernji list

Iz imovinske kartice nestalo je i 35 tisuća kvadrata zemljišta. – Kad se sve skupa utvrđivalo, vidjelo se da nije sve naše. Držali smo to u nekom posjedu, ali onda su se javili neki drugi ljudi. Sad provjeravamo u gruntovnici puno vlasništvo. U svakom slučaju, tu je više od 10 hektara sve skupa – kaže Kostešić.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari