Connect with us

Hrvatska

Nova Gradiška- Zbog poplava više od 80 domaćinstava zatražilo pomoć vatrogasaca

Objavljeno

on

Obilna kiša koja je u petak kasno poslijepodne padala na području Brodsko-posavske županije najviše problema napravila je u Novoj Gradiški i okolici gdje je više od 80 domaćinstava zatražilo pomoć vatrogasaca, a manji broj podruma poplavljen je i u Slavonskom Brodu.

“Sve raspoložive novogradiške vatrogasne snage su na terenu, podignuta su i vatrogasna društva s područja okolnih općina. Ugroza je dosta velika, dosta je poplavljenih objekata, u pojedinim objektima i podrumima se nalazi i preko dva metra vode. Činimo sve što možemo”, rekao je za Radio Nova Gradiška zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška Ivo Pejaković. Dodao je da je dosad prijavljeno više od 80 poplavljenih objekata ali da je za pretpostaviti kako će ih biti i više.

Kiša i dalje pada, stoga očekujemo još toga. Najviše je stradalo Lobino naselje, situacija je nešto bolja u Kovačevcu gdje lateralni kanali i slivnici uspijevaju pokupiti svu vodu”, rekao je Pejaković. Prema njegovim riječima situacija je složena i u mjestu Prvča.

Obilna kiša slila se i u više podrumskih prostorija u Slavonskom Brodu, ali za sada nema dojava o štetama većih razmjera. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari