Connect with us

Politika

Novi debakl SDP-a: U Osječko-baranjskoj nisu uspjeli skupiti ni dovoljan broj potpisa sa župana

Objavljeno

-

SDP je predao listu za Županijsku skupštinu Osječko-baranjske županije, dok lista za župana nije skupila dovoljan broj pravovaljanih potpisa, stiglo je u petak poslijepodne priopćenje iz te stranke.

Kažu kako unatoč tome što su u ponedjeljak na sjednici Glavnog odbora imenovali povjerenika, SDP u Osječko-baranjskoj županiji nije skupio dovoljan broj potpisa za župana.

“Ovo je dokaz da je odluka o raspuštanju tijela županijske organizacije bila u potpunosti opravdana i nužna. Usprkos svim naporima u posljednjih nekoliko dana, nismo uspjeli kompenzirati činjenicu da se županijska organizacija nije adekvatno pripremila za ove lokalne izbore. Zbog toga se ispričavam svim simpatizerima i biračima u Osječko-baranjskoj županiji i pozivam ih da podrže županijsku listu i naše kandidate u gradovima i općinama i time nam daju povjerenje. Potpuno je jasno da nam nakon lokalnih izbora predstoji velik posao jačanja SDP-a u Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji”, rekao je predsjednik stranke Peđa Grbin.

SDP u Osječko-baranjskoj županiji ide s listom 24 žene i 23 muškarca, od kojih su neki ujedno i kandidati za gradonačelnike u gradovima u Županiji.

Raspad sustava u slavonskom SDP-u. Denis Ambruš kandidat za župana OBŽ nije skupio potrebne potpise

“S obzirom da je vodstvo županijske organizacije zakazalo, imali smo relativno malo vremena za pripremu. Ipak, imamo dobru listu koju vodi naš kandidat za gradonačelnika Belog Manastira Marko Bogatić. Uz njega su na listi i kandidati za gradonačelnike Đakova i Našica, jer je odluka da na taj način jačamo ljude i stranku na području Županije. Naravno da nam je žao što stranka nema kandidata za župana, no s obzirom da do početka ovog tjedna nije bilo odrađeno ništa u smislu pripreme stranke za izbore, skupiti potpise i predati liste u svega tri dana je uspjeh”, rekao je Damir Tomić, povjerenik za Osječko-baranjsku županiju.

Raspad sustava u slavonskom SDP-u. Denis Ambruš kandidat za župana OBŽ nije skupio potrebne potpise

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari