Connect with us

Magazin

Novi film – ‘Ćelija za doktoricu’ – poklon gradu Vukovaru i Hrvatskim braniteljima

Objavljeno

on

Ovim putem Hrvatski Filmski Institut želi obavijestiti Hrvatsku javnost kako stavlja na raspolaganje besplatni pregled filma Ćelija za doktoricu povodom obilježavanja dana herojske obrane grada Vukovara koji je u Domovinskom ratu napadnut i potpuno razrušen od strane Srbije, Crne Gore, četnika i JNA.

Film je poklon Hrvatskim braniteljima, svim stanovnicima herojskog grada Vukovara i cijelom Hrvatskom narodu i služit će kao vječna uspomena na teške ali slavne dane koji će zauvijek ostati upisani u Hrvatsku povijest. Malobrojna grupa Hrvatskih branitelja uporno, srčano i odlučno branilo je napadnuti grad.

Drama bitke i žrtva cijelog grada omogučila je Hrvatskoj osposobiti narod za obranu te je ujedno pomogla da Hrvatska dobije međunarodnu potporu za svoju neovisnost.

Uz film možete pročitati i akademski uradak koji je publiciran u International Journal of Social Sciences:

“Prosecuting Rape, Sexual Enslavement and Genocide in Time of War: Southeastern Europe 1991-1995” in the International Journal of Social Sciences:  https://www.researchgate.net/publication/310789496_PROSECUTING_RAPE_SEXUAL_ENSLAVEMENT_AND_GENOCIDE_IN_TIME_OF_WAR_SOUTHEASTERN_EUROPE_1991-1995

Neka vječno živi u svim našim srcima grad Vukovar i Vukovarci, svi Hrvatski branitelji i uspomena na veličinu žrtve koja je položena za našu prekrasnu i slobodnu državu Hrvatsku. Hvala im!

Nikola Knez ©, Director, Producer, Screenwriter

 President, iFilms LLC, USA

Board of Directors Chair, Croatian Film Institute

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari