Connect with us

Politika

Novi gradonačelnik Gline Ivan Janković: Obnova grada je u prvom planu

Objavljeno

on

Novi gradonačelnik Gline, nezavisni Ivan Janković, čija je pobjeda jedno od najvećih iznenađenja nedjeljnih lokalnih izbora, kao prioritet ističe obnovu grada i, kako je rekao, očekuje još bolju suradnju s novom županijskom vlasti i svim mjerodavnim državnim tijelima.

Ivan Janković i njegova nezavisna lista koju čine mladi odlučili su se uoči izbora uključiti u politiku. Istomišljenike je okupio 33-godišnji magistar geodezije Janković, koji je u Glini nedavno otvorio svoj ured.

“Pratio sam društvenu i političku scenu u Glini, gdje sam nakon potresa radio i kao statičar. Tom sam se prigodom uvjerio u nezadovoljstvo građana i počeo razmišljati o mogućim promjenama u gradu.

Okupio sam ekipu uglavnom mladih stručnih ljudi, koji su razmišljali slično kao ja, i neočekivano uspješno smo se uključili u izbore. Mi smo mali grad, mnogi nas poznaju, vjeruju u nas, pa su nam iskazali svoje povjerenje”, rekao je Janković.

Janković je najviše glasova dobio u prvom izbornom krugu. Slijedio je također nezavisnog Radomir Lončarević, a dosadašnji glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević (HDZ) bio je na trećem mjestu i ispao je iz drugog kruga.

U drugom krugu Janković je dobio 1782 glasa, 210 više od protukandidata Lončarevića.

U očekivanju primopredaje vlasti, koja će biti u petak ili ponedjeljak, Janković ističe da je u gradu mnogo problema, a prioritet će imati obnova od potresa. Pritom očekuje “još bolju suradnju s novom županijskom vlasti i svim mjerodavnim državnim tijelima jer se samo zajednički može postići boljitak za stradale građane”.

Novoga gradonačelnika prije toga očekuju i prvi politički pregovori o mogućem sastavljanju većine u Gradskom vijeću. Od ukupno 13 vijećnika s Jankovićeve liste ih je četvero, koliko ih ima i HDZ, s nezavisne liste Branke Bakšić Mitić ih je troje, a s Lončarevićeve nezavisne liste dvoje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR