Connect with us

Komentar

Napad kamionom u Abadanu, Iran

Objavljeno

on

Zaokrenimo malo povijest, i pročitajmo kako bi to išlo da se Nica dogodila negdje u Iranu:

Abadan, Iran – Panika je zavladala u iranskom gradu Abadanu nakon što se kamion zaletio u ljude. Poginulo je najmanje 84-ero ljudi, uključujući djecu.

[ad id=”93788″]

Koliko saznajemo, vozač kamiona je bio 31-godišnji Iranac talijanskog podrijetla rođen u talijanskom gradu Nursiji (Norcia). Nagađa se da se radi o Christianu Pietru, sinu talijanskog stručnjaka za bušotine koji svoje usluge “daje” Iranskom institutu za energetiku već puno tri i pol godine, točnije dolaskom na vlast prozapadnjačkog predsjednika Hasana Rohanija uz kojeg ga vezuje i prijašnje poznanstvo.

Iranski predsjednik izjavio je tijekom noći da je to nesumnjivo teroristički čin, te se ne namjera upuštati u špekuliranje da se radi o još jednom katoličkom napadu na islamski Srednji Istok.

Ali Hamenei, sadašnji iranski Vrhovni vođa, rahbar, ajatolah, skloniji je drugačijem razmišljanju, poznat je da javno progovara o onom o čemu iranski narod, a i muslimanski svijet šire, šapuće. Naime, on je stajališta da se radi ipak o nečem zlokobnijem te se i ovaj noćašnji napad ne bio više smio povezivati s pojedinačnim terorističkim činom lišenog ikakve veze s nečim organiziranijim, a izvorišne su mu točke daleko na heretičkom Zapadu.

“Zar ćemo još jednom pronaći razumijevanje za uništenje Irana i islamskog svijeta i svesti ovaj napad na socijalni status ubojice, njegovo mentalno zdravlje, njegovu potlačenost u iranskom društvu? Nemamo to povijesno pravo! Iranski narode, krajnji je čas za obranu krvlju stečene slobode odlučivanja o svojoj sudbini. Bio sam jedan od vas i u Iranskoj revoluciji kad smo veliki rahbar Homeini i moja malenkost stali na rep prvom pokušaju onog što se dogodilo noćas, tako da ću biti uz vas i sada. Zar vi mislite da je sasvim slučajno da je pred koji mjesec u Teheranu na onom nesretnom koncert onog pakistanskog sastava pokolj počinio upravo Španjolac, katolik, sin ambasadora, od, tobože, majke potomke naše braće Maura? Varaju se koji misle tako. Zapitajmo se kojem se bogu mole sve ubojice islamskog naroda zadnjih par godina? Postavite si to pitanje i sve će vam biti jasno. Ovo je kristijanizacija islamskog Srednjeg i Bliskog Istoka i ništa više od toga. Zamislite, moja draga islamska braćo, da neki Musliman uzme kamion i počne njime divljati ulicama, ne znam, recimo francuskim gradom Nicom i ubije 90 ljudi?” – kazao je revoltirani ajatolah Hamenei.

R.B.  / Spectator2015

(Članak je Aktivistička intervencija i u potpunosti je izmišljen)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari