Connect with us

Vijesti

Novi Sad proslavio rođendan bana Jelačića, zašto Zagreb ne slavi?

Objavljeno

-

Predsednik Hrvatskon nacionalnog vijeća (HNV) Slaven Bačić rekao je da je proslava rođenja bana Jelačića najveći praznik ove nacionalne zajednice u Srbiji, jer je on najveća povijesna ličnost Hrvata.

Hrvatska nacionalna zajednica proslavila je u Novom Sadu jedan od svojih najvećih nacionalnih praznika, rođendan bana Josipa Jelačića, koji je rođen u novosadskom predgrađu Petrovaradinu. Predsednik Hrvatskon nacionalnog vijeća (HNV) Slaven Bačić rekao je da je proslava rođenja bana Jelačića najveći praznik ove nacionalne zajednice u Srbiji jer je on najveća povijesna ličnost Hrvata.

“Ban Jelačić je otac moderne hrvatske nacije, a ovakvi praznici i obilježavanje datuma značajni su jer se ljudi sve više udaljavaju i sve manje poznaju. Važno je da se viđamo, razmjenjujemo iskustva i upoznajemo”, rekao je Bačić, prenosi Kurir.

Svečanost proslave počela je izvođenjem srpske pa zatim i hrvatske himne, a prisustvovali su zvaničnici vlada obe zemlje, pokrajinske vlasti, kao i predstavnici lokalnih samouprava i medija

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari