Connect with us

Pregled

Novi Sedlarov film ‘The Match’ prikazuje se u SAD-u

Objavljeno

-

Foto: Hina

Film “The Match” Jakova i Dominika Sedlara, po događajima iz II. svjetskog rata kada nacisti žele Hitlerov rođendan obilježiti utakmicom između bivših nogometaša te zatvorenika elitne ‘naci’ momčadi, prikazuje se na američkome Showtimeu, a od 10. prosinca i u Film Noir Cinema u Brooklynu.

U glavnim ulogama te dugometražne hrvatsko-američke sportsko-povijesne drame iz 2021. su Franco Nero, Armand Assante i Caspar Phillipson.

Radnja filma smještena je u 1944. godinu, kada nacisti želje obilježiti rođendan Adolfa Hitlera bizarnom nogometnom utakmicom između logoraša iz zatvora za bivše nogometaše i političke zatvorenike te elitne ‘naci’ momčadi.

“Predvođeni karizmatičnim bivšim mađarskim kapetanom tima zatvorenici su odlučni da pobijede u utakmici, bez obzira na sve prepreke i posljedice”, ističe se u najavi filma.

Redatelj Sedlar izvijestio je da “The Match” igra i u pedesetak američkih kina, što “nisu male stvari za jedan mali, nezavisni film s troje sjajnih glumaca kojega su režirali i producirali Hrvati.”

“Mislim da je ovo prvi film koji je napravio netko iz ovoga dijela svijeta koji prikazuje jedna od najvećih i najvažnijih američkih TV postaja”, dodao je.

Uz Jakova i Dominika Sedlara scenarij potpisuju Gary Hertz , Stephen Ollendorff. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas