Pratite nas

Kultura

Novi Travnik – U prepunom Domu kulture održana ‘Noć Hrvata središnje Bosne’

Objavljeno

na

Manifestacija “Noć Hrvata središnje Bosne” održana je sinoć u Novom Travniku, u organizaciji Udruge PRONT, a publiku je zabavljala tamburaška skupina “Najbolji hrvatski tamburaši”.

Predsjednik Udruge PRONT Ivica Džambas kazao je kako je manifestacija održana pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, kao i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Federacije BIH Marinka Čavare, te je ukazao na važnost jedinstva i zajedništva Hrvata središnje Bosne.

Na manifestaciji su dodijeljene plakete “Fra Marijan Šunjić”, zaslužnima za razvoj i promociju središnje Bosne.

Za promociju središnje Bosne, plaketu je dobio veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, dok je za doprinos razvoju gospodarstva plaketu dobila kompanija FTM iz Novog Travnika.

Zahvalnice za pomoć u organizaciji dodijeljene su članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, te Udruzi nositelja ratnih vojnih odličja HVO-a SBŽ-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Humanitarna akcija udruge ‘Rijeka ljubavi’ i Muzeja likovnih umjetnosti

Objavljeno

na

Objavio

DARUJMO BOŽIĆ SVIMA

Humanitarna akcija osječke udruge “Rijeka ljubavi” i osječkog Muzeja likovnih umjetnosti koja se odvijala proteklih mjesec dana završava u subotu, 14. prosinca podjelom skupljenih slatkiša i slanica u Muzeju likovnih umjetnosti. Iz udruge i Muzeja zahvaljuju svim građanima, Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Bobi snacks d.o.o-u na donacijama.

Podsjećamo, radi se o akciji skupljanja slatkiša i slanica za socijalno ugroženu djecu osnovnoškolskog i vrtićkog uzrasta, kojih je na području grada Osijeka oko tristo. Cilj akcije je darovati Božić svima, onima koji daruju i onima kojima su pokloni namijenjeni. Djecu će pokloni razveseliti i uljepšati im blagdane, a njihovo veselje bit će poklon svakome tko je u akciji sudjelovao.

Kako bi upotpunili božićnu čaroliju, uz podjelu paketića organiziran je i prigodan program. Program će se odvijati u Muzeju likovnih umjetnosti na adresi Europska avenija 9, a počinje 14. prosinca u 13:30 sati, gdje je dvorište već ukrašeno u božićnom duhu. Paketiće će djeci podijeliti Djed Mraz, kako bi ugođaj Božića bio potpun, a programu se pridružuju i zbor Isusovačke klasične gimnazije i Kulturno umjetnička udruga Korijeni pustare Antunovac, priopćeno je iz Muzeja likovnih umjetnosti Osijek.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kultura

Hrvatski studiji postali fakultet, Pavo Barišić dekan

Objavljeno

na

Objavio

Sveučilište u Zagrebu odlučilo je da Hrvatski studiji dobiju status fakulteta za područje humanističkih i društvenih znanost, a za njegova privremenog dekana imenovalo je Pavu Barišića.

Sveučilište je u utorak priopćilo kako je odluka donesena na sjednici Senata 10. prosinca, na temelju Elaborata o provođenju statusne promjene sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija kao podružnice Sveučilišta u Zagrebu u status ustanove u sastavu Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Fakultet hrvatskih studija.

U odluci stoji da je poslanje novoga fakulteta istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu, o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu sveučilišne naobrazbe, te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Senat je dao suglasnost rektoru da imenuje dekana i prvi saziv Fakultetskog vijeća.

Rektor Damir Boras imenovao je Pavu Barišića dekanom kao privremenog ravnatelja ustanove, kao i 34 člana Fakultetskog vijeća, a još šest članova tog vijeća, studentskih predstavnika, izabrat će Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija.

Njihova zadaća je da pod nadzorom osnivača pripreme početak rada ustanove i prirede opće akte, navodi se u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari