Pratite nas

Novi uradak Jasmile Žbanić : ‘Zlo u glavi’

Objavljeno

na

Dragi moji Hrvati posebice oni u Republici Hrvatskoj. Jedna rospija kao što je Jasmila Žbanić uredno na vas apelira da je podržite jer je eto Dragan Čović bogataš koji je nekada i komunista bio. Ali ta ista rospija Jasmila niti jednom riječju nije spomenula što sve imaju Zlatko Lagumdžija, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić .

[dropcap]N[/dropcap]a kome je primjerice sva silna imovina Fahrudina Radončića? Na ženi mu frizerki i to stotine milijuna eura. I još sva silna bulumenta bošnjačkih političara. Donacije iz stranih zemalja netom poslije Daytona završile su većinom u Sarajevu i bošnjačkim rukama. Hoće li se Jasmila upitati gdje su te milijarde dolara slile se znajući da su završavale u Sarajevu.

Napunili se hrvatski džepovi valjda ???

I koliko mozga može neko imati pa da paljevinu jedne zgrade opravdava time što je je eto zapaljena i druga. Nije samo zapaljena zgrada HDZ -a rospijo Jasmila zapaljena je i imovina svih nas. Hrvati su konstitutivan narod u BiH i samo oni mogu birati ali i smjenjivati svoje predstavnike . Nikakova Jasmila Žbanić . Koliko ona može daleko ići govori i to da za sve probleme u BiH optužuje isključivo HDZ-BiH , Dragana Čovića ali i Hrvate a neporeciva je istina da ni jednu odluku još od 2000 HDZ ili bilo koja hrvatska stranka ne može donijeti a da je iste bošnjačke stranke ne mogu preglasati ili se pozvati na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka.

No i ne staje Jasmila na svemu tome. Koliki idiot moraš biti pa da popušiš ovo tisuće puta izrečeno kao jedini argument.: Jasmila Žbanić : “Dragan Čović je prije rata bio komunist, zaposlen u Mostarskom sokolu, gdje je do 1992. servisirao avione JNA koji su napadali Hrvatsku, da bi kasnije postao veliki Hrvat, vjernik i zaštitnik interesa Hrvatskog naroda.”

Ne želim biti odvjetnik Dragana Čovića ali Dragan Čović tada je kao obični referent u Sokolu kakovih je bilo na stotine ali i muslimana “servisirao” avione . Ali Jasmila je zaboravila i primjerice sada slavnog generala Armije BiH koji je sa Mladićem učestvovao izravno u agresiji na Republiku Hrvatsku i jedan je od naredbodavaca ubojstva hrvatskoga generala HVO-a Šantića. Riječ je naravno o Atifu Dudakoviću.

A nije jedini Bošnjak koji je učestvovao na velikosrpskoj strani u agresiji na Hrvatsku. Sada kada je na Jasmilu osuta paljba zbog Milanovića Jasmili “glavni krivac” sada je Dragan Čović. Pa nas Jasmila nabrajajući što sve Čović ima valjda poziva da mi Hrvati to sve spržimo i spalimo. A što misliš Jasmila da i mi slično onima iz arapskog proljeća Čovića usput i za kran dizalice objesimo kao što oni čine???

Tada bi Jasmila vjerojatno bila zadovoljna Jer osim što je bogataš on po tebi nije ni pravi vjernik a nije ni Hrvat. Ko si ti gusko glupa da bilo koga ocjenjuješ a posebice kakav je vjernik.Ko.Pa makar se to radilo i o Draganu Čoviću. Redateljica koja sebi dozvoljava da nam vješto upakirano protura pedofiliju kao nešto smješno i prihvatljivo lekcije dijeli o vjeri čak. Hrvati su po Jasmili vjerojatno idioti jer biraju HDZ pa je ona tu da ga prosvijetli. Hrvati su po Jasmili vjerojatno idioti jer biraju HDZ pa je ona tu da ih prosvjetli.

Komentar čitatelja: Daran Bašić

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Predsjednica: Pogrešna politika prema Hrvatima izvan RH naškodila je našim nacionalnim interesima

Objavljeno

na

Objavio

Foto: fah

U odnosu prema Hrvatima izvan Hrvatske brojna pitanja traže “žurno političko i zakonodavno djelovanje”, poput olakšavanja glasovanja, stjecanja državljanstva i povratka u Hrvatsku te poslovnog povezivanja, istaknula je u ponedjeljak hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon sastanka sa članovima drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske.

Predsjednica je čestitala članovima novog Savjeta na izboru te ih pozvala na daljnje intenziviranje rada kako bi povezali Hrvatsku i Hrvate koji žive izvan nje, kako je rekla, u “zajedničkom hodu prema cilju koji sam nazvala globalnom Hrvatskom”.

“Na žalost, nakon završetka Domovinskog rata Hrvati izvan Republike Hrvatske neopravdano su stavljeni na rub političkog, gospodarskog i kulturnog interesa hrvatske države”, ustvrdila je predsjednica u govoru članovima savjeta i ocijenila da je “ta pogrešna politika u velikoj mjeri naškodila našim državnim i nacionalnim interesima”.

Rekla je kako danas ima pomaka u odnosu spram Hrvata u inozemstvu, ali da je to tek početak velikog posla s obzirom na brojnost tema koje traže “žurno političko i zakonodavno djelovanje”.

Grabar-Kitarović je istaknula kako treba što prije riješiti olakšanje procedure za stjecanje hrvatskog državljanstva, omogućavanje dopisnog glasovanja i povećanje broja biračkih mjesta u inozemstvu, te unaprijeđenje sustava hrvatskih škola i učenja hrvatskog jezika i kulture u inozemstvu i stipendiranje dolaska mladih Hrvata u Hrvatsku na školovanje.

Predsjednica je rekla kako za posjeta Hrvatima u iseljeništvu često čuje primjedbe da država Hrvatska nema zadovoljavajuću politiku prihvata Hrvata koji bi se željeli vratiti i naseliti u Hrvatskoj.

To bi trebao biti strateški dio politike prema Hrvatima u svijetu te u tom segmentu treba najviše poraditi, ocijenila je.

Grabar -Kitarović je rekla kako bi voljela da se “intenzivnije i s jasnim ciljevima” otvore pitanje ulaganja i poslovnog povezivanja te zaključila kako, osim toga, “treba napokon otvoreno i ambiciozno otvoriti pitanje povratka, odnosno naseljavanja Hrvata iz svijeta u Hrvatsku”.

“Ne smijemo više dopustiti da nove generacije mladih koje imaju želju vratiti se nailaze na obeshrabrujuće zapreke kojima se njihov rad i postignuća ne priznaju, a želje za povratkom ignorira”, rekla je i napomenula da u tom pogledu očekuje žurnu izgradnju novog strukturnog i zakonskog okvira i sustavnu razradu ekonomskih i drugih mjera kojima će se to omogućiti.

Poseban interes za Hrvate u BiH

“Kada je riječ o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, tu je otvoren poseban set pitanja, i ovom ću prigodom naglasiti kako je državni i nacionalni interes da Hrvati u Bosni i Hercegovini opstanu i žive kao ravnopravan i konstitutivan narod”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović te ponovila poruku Hrvatima u BiH “Hrvatska je s vama” koju je uputila na ranijem susretu s Hrvatima u BiH.

Zajedništvo Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata izvan domovine bilo je “ključno za uspjeh stvaranje neovisne Hrvatske i njene obrane u domovinskom ratu”, rekla je predsjednica napomenuvši kako prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman tu politiku počeo graditi još šezedesetih godina.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Zvonko Milas predstavio je sastav novog Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske 2017.-2020.

Članovi Savjeta iz redova pripadnika Hrvata izvan Hrvatske predstavnici su udruga, organizacija i institucija hrvatskih zajednica. To su osobe koje su uvažene u sredinama u kojima žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih zajednica i na unapređenju odnosa s domovinom. Imenovani su na prijedlog hrvatskih zajednica iz država iz kojih dolaze, na mandat od četiri godine i volonteri su.

Predsjednik novog savjeta je Ivan Grbešić, pripadnik druge generacije hrvatskih iseljenika u Kanadi, a četvero potpredsjednika savjeta dolazi iz BiH, Mađarske, Švicarske i Australije.

Grbešić je u svom obraćanju zahvalio predsjednici “što je otvorila vrata dijaspori” dodavši kako bi, umjesto o dijaspori, bolje bilo govoriti o “Hrvatima izvan Hrvatske, Hrvatima u iseljeništvu”.

Za članove savjeta prve godine su bile “teške” jer su dolazili u Zagreb i davali prijedloge ali bez rezultata, rekao je, među ostalim, Grbešić. “S promjena u vladi, na Pantovčaku i vodstvu ureda za Hrvate izvan Hrvatske osjećamo nakon prošle godine pozitivno ozračje i želju za gradnjom mosta koji je postojao tijekom Domovinskog rata”, ocijenio je.

Savjet Vlade RH za Hrvate izvan RH čine predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta koji zajedno s predstavnicima državnih tijela i institucija, Katoličke Crkve i organizacija civilnog društva u domovini imaju zadaću pomagati hrvatskoj vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske. (Hina)

Foto: fah

Andrej Plenković: Želimo jedinstvo hrvatskog naroda ma gdje živjeli

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predrag Peđa Mišić: Već viđen scenarij kod Pupovca sad u režiji Milakovića

Objavljeno

na

Objavio

I OPET ON TUPI

Već viđen scenarij od Pupovca sad u režiji Milakovića

Nekad sam mislio da to što priča radi da bi umanjio moć svog učitelja, međutim ne, on i dalje s 472 glasa propovjeda kao Irinej o vječnoj ugroženosti Srba, vječnom problemu.

Milakoviću koliko je Srba zaposleno, pomognuto tvojom aktivnošću.

Ne pojma ti nemaš pričaš da bi se pričalo ,zaboravih bitan detalj plaća ide,petnaestak tisuća kuna mjesečno, znaju li oni što ti dadose glas da imaš toliko

Znaju li oni da na gradskom vijeću ili ne progovoriš ni riječ, ponekad i dođeš i naravno šutiš

Tko su ti srbi o kojima pričaš i prozivaš premijera, možda jesu ugroženi, možda su im uskraćena prava ali oni Srđane žive u Srbiji.

Kakav paradoks prozivas Hrvatskog premijera da rješava prava Srba u Srbiji.

Još ovaj mandat i njima će biti jasno da si ih prevario

A što ćes onda Srđane

DUNJIN DIDA

Srđan Milaković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari