Connect with us

Reagiranja

NOVI VRKIĆEV SKANDAL: ZABRANJEN DOMOLJUBNI KONCERT ZA DAN OSJEČKIH BRANITELJA 2017. !!

Published

on

Duboko povrijeđeni i razočarani postupcima gradonačelnika Osijeka prema osječkim braniteljima, javnosti su se otvorenim pismom oglasili veterani 130. brigade HV Osijek:

Potpuno očekivano „crveni“ gradonačelnik Osijeka Ivica ili Ivan Vrkić “minirao” je Domoljubni rock koncert povodom Dana osječkih branitelja 28. lipnja !

Ni nakon 6. godina od posljednjeg velikog rock koncerta grupa Film i Prljavo kazalište povodom 20. obljetnice ustroja obrane grada i Dana Osječkih branitelja 2011. godine, hrabri osječki branitelji koji su zaustavili agresiju na Republiku Hrvatsku i Osijek označili gradom pobjede nisu zaslužili da zajedno sa građanima i mladeži proslave svoj dan i pobjedu nad agresijom u nametnutom ratu velikim domoljubnim koncertom.

Izlika kako nema novca i nekakve štednje samo je paravan stvarnog odnosa minoriziranja i podcjenjivanja značaja hrvatskih branitelja grada Osijeka.

To je samo još jedan segment u nizu postupaka gradonačelnika koji braniteljsku i stradalničku populaciju sotonizira i označava nebitnom u našem gradu Osijeku.

Marginaliziranje i zaustavljanje projekta Muzej Domovinskog rata u Osijeku uz obnovu zapuštene zgrade u Kuhačevoj 11 ne treba posebno spominjati.

Skandaloznim, necivilizacijskim činom i protuzakonitim odobravanjem postavljanja ugostiteljske terase na Trgu slobode (unatoč negativnom odgovoru Ministarstva kulture) na spomenik za 1327 poginulih hrvatskim branitelja i 397 civilnih žrtava grada Osijeka, a koja je postavljena u proljeće prošle godine i najnovijom zabranom održavanja domoljubnog koncerta ponovo izabrani gradonačelnik pokazuje svoje pravo lice.

Imaju li djeca i obitelji poginulih heroja pravo na dostojanstvo zbog neizmjerne tuge i boli zbog gubitka voljenih očeva i supruga ? Gradonačelniče, dali je nečiji mizerni privatni interes važniji od uljuđenosti i civiliziranosti čitavog grada i počasti žrtvama i herojima njegove obrane ?

Na kraju javno tražimo odgovor od Gradonačelnika Vrkića koliko je Grad Osijek uprihodovao od iznajmljivanja gospodarskog dvorišta površine 2814 m2 na kč.br. 3965/30 K.O. Osijek, z.k.ul.21028 u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića od 05.12. 2012. godine u čijem je posjedu poznati distributer pića, a koji opskrbljuje i gradsku upravu? Stoji u priopćenju Udruge veterana 130. brigade HV Osijek.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari