Pratite nas

Reagiranja

NOVI VRKIĆEV SKANDAL: ZABRANJEN DOMOLJUBNI KONCERT ZA DAN OSJEČKIH BRANITELJA 2017. !!

Objavljeno

na

Duboko povrijeđeni i razočarani postupcima gradonačelnika Osijeka prema osječkim braniteljima, javnosti su se otvorenim pismom oglasili veterani 130. brigade HV Osijek:

Potpuno očekivano „crveni“ gradonačelnik Osijeka Ivica ili Ivan Vrkić “minirao” je Domoljubni rock koncert povodom Dana osječkih branitelja 28. lipnja !

Ni nakon 6. godina od posljednjeg velikog rock koncerta grupa Film i Prljavo kazalište povodom 20. obljetnice ustroja obrane grada i Dana Osječkih branitelja 2011. godine, hrabri osječki branitelji koji su zaustavili agresiju na Republiku Hrvatsku i Osijek označili gradom pobjede nisu zaslužili da zajedno sa građanima i mladeži proslave svoj dan i pobjedu nad agresijom u nametnutom ratu velikim domoljubnim koncertom.

Izlika kako nema novca i nekakve štednje samo je paravan stvarnog odnosa minoriziranja i podcjenjivanja značaja hrvatskih branitelja grada Osijeka.

To je samo još jedan segment u nizu postupaka gradonačelnika koji braniteljsku i stradalničku populaciju sotonizira i označava nebitnom u našem gradu Osijeku.

Marginaliziranje i zaustavljanje projekta Muzej Domovinskog rata u Osijeku uz obnovu zapuštene zgrade u Kuhačevoj 11 ne treba posebno spominjati.

Skandaloznim, necivilizacijskim činom i protuzakonitim odobravanjem postavljanja ugostiteljske terase na Trgu slobode (unatoč negativnom odgovoru Ministarstva kulture) na spomenik za 1327 poginulih hrvatskim branitelja i 397 civilnih žrtava grada Osijeka, a koja je postavljena u proljeće prošle godine i najnovijom zabranom održavanja domoljubnog koncerta ponovo izabrani gradonačelnik pokazuje svoje pravo lice.

Imaju li djeca i obitelji poginulih heroja pravo na dostojanstvo zbog neizmjerne tuge i boli zbog gubitka voljenih očeva i supruga ? Gradonačelniče, dali je nečiji mizerni privatni interes važniji od uljuđenosti i civiliziranosti čitavog grada i počasti žrtvama i herojima njegove obrane ?

Na kraju javno tražimo odgovor od Gradonačelnika Vrkića koliko je Grad Osijek uprihodovao od iznajmljivanja gospodarskog dvorišta površine 2814 m2 na kč.br. 3965/30 K.O. Osijek, z.k.ul.21028 u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića od 05.12. 2012. godine u čijem je posjedu poznati distributer pića, a koji opskrbljuje i gradsku upravu? Stoji u priopćenju Udruge veterana 130. brigade HV Osijek.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Čičak žestoko odgovorio Lekoviću

Objavljeno

na

Objavio

Izabran sam tako da sam dobio jednoglasnu podršku i Odbora za imenovanja i Sabora. 113 zastupnika glasalo je za mene. To je glas građana. Kad neki notorni Leković govori o tome da je to poruka za građane, onda on ne razumije parlamentarnu demokraciju, komentirao je u Studiju 4 Ivan Zvonimir Čičak izjave predsjednika HND-a nakon njegova imenovanja za vanjskog člana saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

On i dalje razmišlja na totalitaran način u kojem on određuje što je za građane Hrvatske dobro i loše. Ne. Građani su dali svoj glas parlamentu i on odlučuje što je dobro, a što loše, nastavio je Čičak.

Imenovanjem predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ivana Zvonimira Čička za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, Hrvatski sabor završio je imenovanja vanjskih članova tog radnog tijela.

No na imenovanje Čička žestoko je reagiralo Hrvatsko novinarsko društvo. Predsjednik HND-a Saša Leković rekao je da je naknadnim imenovanjem Čička šestim vanjskim članom Odbora – “nastavljeno ruganje građanima Hrvatske”.

Ivan Zvonimir Čičak na to je odgovorio: Građanima Hrvatske izruguju se oni koji u ime sekte svojih istomišljenika žele biti kriteriji toga tko u Hrvatskoj može biti negdje. Dodao je kako je na njegov račun napisano mnogo uvreda na nekim portalima, a Index je nazvao “glasnogovornicima javne mržnje”.

Predsjednik HND-a Saša Leković u priopćenju spominje njegov “doprinos” hrvatskom novinarstvu – i činjenicu da ga je sud proglasio krivim za klevetu. Ono što je zadatak svih novinara jest da se bore za dekriminalizaciju klevete. Ja nisam osuđen zbog klevete nego zato što nisam htio otkriti izvor iz MUP-a koji mi je otkrio neke stvari o kapetanu Laptalu. Ono što sam radio u civiliziranom svijetu je vrlina, da braniš svoj ceh i profesionalnu tajnu, rekao je Čičak i dodao kako ne vidi nikakav problem što je za to osuđen i platio kaznu.

Ono što HND-u smeta jest i činjenica što u Odboru ne sjedi nitko tko je iz medija, ističu kako je time prekršen Poslovnik Hrvatskog sabora. Na to Čičak odgovara kako je on bio član izvršnog odbora HND-a i obnašao i druge važne funkcije u HND-u i kako se tada zalagao da predstavnici HND-a budu u saborskom odboru te kako je tadašnje vodstvo bilo protiv toga. Ja sam novinar. Imam veću biografiju od svih njih zajedno. Ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Bio sam član brojnih novinarskih i nenovinarskih organizacija. Kad oni meni drže lekciju, to je smiješno, rekao je Čičak.

Najavio je da će se u Odboru aktivno zalagati protiv govora mržnje, svađa i neprimjerenog rječnika koji dominiraju javnim prostorom. Posebno se osvrnuo na saborske rasprave: Zastupnici moraju voditi računa o dostojanstvu, o dojmu koji svojim porukama ostavljaju u hrvatskoj javnosti. Oni nisu društvo u birtiji. Oni su zastupnici u Hrvatskom saboru, narod ih je izabrao i to trebaju osvijestiti. 

Otvoreno pismo Ante Guge Saši Lekoviću: Tvoje laži onemogućuju bilo kakvu mogućnost da se tvoje ponašanje opiše kao pristojno

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Dr. Josip Stjepandić prijavio NK Crvenu Zvezdu i Nogometni savez Srbije UEFA-i zbog poticanja na mržnju

Objavljeno

na

Objavio

“Do novog oslobođenja! Slava svim žrtvama za srpski Vukovar!”, pisalo je na transparentu navijača Crvene zvezde – Delija u danima kad se Hrvatska s tugom ali i s ponosom sjeća žrtava Vukovara i Škabrnje.

Uz ovaj natpis uslijedilo je skandiranje srpskom heroju Ratku Mladiću kome se presuda za najteže ratne zločine očekuje 22. studenog.

Na ovo je reagirao dr. Josip Stjepandić prijavom UEFI, koju možete pročitati u nastavku:

Štovani dame i gospodo,
tijekom nogometne utakmice 1. Srpske lige između klubova „Crvena Zvezda“ i „Rad“ dne 18.11.2017 „Delije“, navijači „Crvene Zvezde“, razvili su transparent „18.11.1991. ДO HOBOГ OCЛOБOЂEЊA – СЛAВA СВИM ЖPTBAMA ЗA CPПCKИ BУKOBAP (18.11.1991 Do novog oslobođenja – Slava svim žrtvama za srpski Vukovar)“ na stadionu.

Time se obljetnica 18.11.1991 obilježavala kao oslobođenje, kad su srpske vojne snage okupirale hrvatski grad Vukovar te pritom pobile više tisuća ljudi, među njima civili i zarobljenici, mnoge od njih zvjerski mučeći.

O zločinima srpskih snaga u međuvremenu su sudili međunarodni sudovi u Den Haag-u. Tako su Mile Mrkšić i Veselin Šljivančanin u postupku „Mrkšić et al. (IT-95-13/1) Vukovar Hospital” (http://www.icty.org/case/mrksic/4) osuđeni na visoke zatvorske kazne zbog zločina protiv čovječnosti. Stalni međunarodni sud utvrdio je u postupku protiv Srbije (Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Croatia v. Serbia), Judgment, I.C.J. Reports 2015, p. 3), da je Srbija počinila genocidne radnje (v. stavak 295: „…The Court thus finds that it has been proved by conclusive evidence that killings of members of the protected group, as defined above (see paragraph 205), were committed, and that the actus reus of genocide specified in Article II (a) of the Convention has therefore been established…”).

Mišljenja sam da su NK Crvena Zvezda i Nogometni savez Srbije prekršili pravila UEFA-e, jer su u najmanju ruku dopustili poticanje na mržnju, te Vas stoga pozivam da pokrenete stegovni postupak protiv NK Crvena Zvezda i Nogometnog saveza Srbije.

Sa štovanjem
Dr. Josip Stjepandić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari