Connect with us

Pregled

Novinar Viktor Ivančić poznat po vrijeđanju svega hrvatskog dobio nagradu u Beogradu

Objavljeno

-

[quote]Čast mi je i što, preko mene, nagrada počinje dobijati jugoslavenski karakter – rekao je Ivančić na svečanosti u redakciji lista Danas.[/quote]

Hrvatskom novinaru i kolumnistu Viktoru Ivančiću u nedjelju je u Beogradu dodijeljena prestižna novinarska nagrada beogradskog lista Danas “Stanislav Staša Marinković” koju je petočlani žiri obrazložio izvrsnim Ivančićevim analizama tranzicijske stvarnosti u regiji.

– Viktor Ivančić beskompromisnim analizama i hrvatske i regionalne tranzicijske stvarnosti, kao i briljantnim novinarskim stilom, najpotpunije ispunjava kriterij nagrade ‘Stanislav Staša Marinković’ – ocijenio je predsjednik žirija i glavni urednik lista Danas Zoran Panović.

Ivančić, koji je i kolumnist glasila Srpskog nacionalnog vijeća ‘Novosti’, zahvaljujući na nagradi, istaknuo je da mu osobitu čast čini što nagrada dolazi od kolega i lista koji cijeni, te što je nagrada dobila širi karakter, izvijestila je agencija Beta.

– Čast mi je i što, preko mene, nagrada počinje dobijati jugoslavenski karakter –  rekao je Ivančić na svečanosti u redakciji lista Danas.

Nagrada ‘Stanislav Staša Marinković’ dodjeljuje se od 1993., a ustanovila ju je redakcija Naše Borbe, kao sljedbenik lista Borba, čiji je Marinković bio glavni urednik i, od nekoć državnog komunističkog lista, uspio stvoriti prvu liberalnu redakciju i vodeći oporbeni tiskani medij u doba režima Slobodana Miloševića.

List Danas, koji je proistekao iz redakcije Naše Borbe, uz suglasnost obitelji obnovio je tu nagradu 2000.

Hina

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari