NS BiH suspendirao stadion Pecara

3

Natjecateljsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH u petak je na izvanrednoj sjednici u Sarajevu jednoglasno odlučilo da se suspendira NK Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu Pecara do okončanja disciplinskog postupka.

Povod za ovu odluku su događanja na uzvratnom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog i Sarajeva.

Cjelokupan materijal s uzvratnog susreta finala Kupa BiH Široki Brijeg – Sarajevo ustupa se Disciplinskom povjerenstvu NS BiH radi postupka protiv NK Široki Brijeg, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Kako doznaje Bljesak.info, disciplinsko povjerenstvo zasjedat će vjerojatno već danas te ono može potvrditi suspenziju stadiona što bi značilo da bi Široki Brijeg svoje utakmice trebao igrati na drugom stadionu. Također, Disciplinsko povjerenstvo može kazniti Široki Brijeg igranjem nekoliko utakmica pred praznim tribinama Pecare.

>>> Trijumf Širokog Brijega u Kupu BiH proglasili ustaškim orgijanjem: Kome smeta slavlje Hrvata u Hercegovini?

Povodom natpisa u pojedinim bh. i hrvatskim medijima te priopćenju Nogometnog saveza BiH nakon utakmice finala Kupa na Pecari, o svemu se javnosti priopćenjem obratio Upravno odbor NK Široki Brijeg.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Nogometni klub Široki Brijeg osvojio je titulu pobjednika Kupa BiH u fair i sportskom nadmetanju u dvije finalne utakmice protiv Sarajeva. Prethodno smo iz ovog natjecanja eliminirali i ostale ponajbolje bh. momčadi (Sloboda, Zrinjski, Željezničar), što najbolje svjedoči o zasluženosti osvajanja trofeja.

Što se, pak, tiče same organizacije uzvratnog susreta finala na Pecari želimo istaknuti da je NK Široki Brijeg poduzeo sve u skladu s propozicijama natjecanja, od prijema, same utakmice, do ispraćaja, a što je u svom izvješću potvrdio i delegat.

Za vrijeme utakmice, međutim, dogodile su se neke stvari na koje kao klub-domaćin, na žalost, nismo mogli utjecati, a tiču se zviždanja i neprimjerenih povika dijela navijača s tribina kod izvođenja himne, ili kod određenih sudačkih procjena, ili reakcija igrača.

Na verbalne ispade pojedinaca, dakako da nismo, ni uz najbolju volju, mogli utjecati i izražavamo jasno i otvoreno žaljenje zbog izražavanja istih, uz nadu da se neće ponovoviti ne samo na Pecari, nego ni na jednom drugom stadionu u BiH, počevši od onog najvećeg u Sarajevu pa nadalje. S druge strane, unatoč svim poduzetim mjerama s naše strane u organizaciji jednoga ovakvog događaja kao što je finale Kupa BiH, svjesni smo da su se dogodili i određeni propusti po pitanju uporabe pirotehnike i ubacivanja predmeta na terene od strane pojedinaca na tribinama, i za to snosimo odgovornost.

Baš kao i za ulazak publike na travnjak po završetku utakmice, s tim da želimo naglasiti kako pritom ni u kojem slučaju nije bilo riječi o bilo kakvom pokušaju ugrožavanja gostujuće momčadi, nego o emotivnom trenutku slavlja navijača sa svojim ljubimcima zbog osvajanja trofeja pobjednika Kupa.

>>> Marijan Knezović: Nije zviždanje ovakvoj himni sramotno

NK Široki Brijeg, vjerujemo, uvjerljivo prednjači i po kvaliteti travnjaka, i po pratećoj infrastrukturi, odnosno osiguranju i uopće uvjetima koje imaju za odigravanje utakmica gostujuće momčadi na Pecari. I jasno je i nedvosmisleno protiv svih oblika vrijeđanja i diskriminacije, uz želju za ravnopravnim tretmanom svih sudionika sportskih natjecanja.

U dijelu dobro znanih medija, međutim, odmah je vezano za zbivanja na finalnoj utakmici krenula orkestrirana kampanja blaćenja NK Široki Brijeg, zaboravljajući pritom na vrhunsku nogometnu predstavu, sve pozitivno, uspjeh i istinsku vrijednost NK Široki Brijeg za bh. nogomet.

A, da zaključimo, ponašanje manjeg dijela posjetitelja finalne utakmice na Pecari mlaka je kamilica naspram onoga što se događa na nekim drugim bh, stadionima, k tomu znatno učestalije i u puno gorem obliku, no to se nerijetko prešućuje i gura pod tepih.

Samo kada je u pitanju NK Široki Brijeg takve se stvari probaju pošto-poto progurati u prvi plan.

Hvala, pak, onom profesionalnom, većem dijelu medija, koji je s finala prenio vjernu sliku zbivanja i svjedočio osvajanju Kupa i još jednom plasmanu u Europu NK Široki Brijeg”, stoji u priopćenju Upravnog odbora NK Široki Brijeg.

Široki Brijeg osvojio Kup Bosne i Hercegovine!

facebook komentari

 • damirphr

  mozes radit sto hoces ali ne mozes dokle hoces – i tome ce zulumu doci kraj…

 • Agromentum

  Kako se kaže, kadija te tuži, kadija ti sudi.

 • Sivooki

  Jašta, po prstima te Hrvate, majku im njihovu!
  I promijeniti im ime! Ne smiju više vikati “Mi, Hrvati”, već ” Mi, Turci!”, pa će biti mirna Bosna.