NU2: Aca napadao i vikao na Markić kojoj nije dao do riječi

  6

  [quote]Prvu ovogodišnju emisiju ”Nedjeljom u 2” obilježila je svađa i napad voditelja Aleksandra Stankovića na osobu koja je obilježila 2013. godinu, Željku Markić.[/quote]

  Prva siječanjska emisija Nedjeljom u 2 (HTV) u 2014. godini donosi pregled 2013. godine, te je emitirana uživo. Emisija je podijeljena na četiri 15-minutna razgovora uživo s četiri gosta – neki od ljudi koji su obilježili proteklu godinu. Prva gošća je bila članica Organizacijskoga odbora Građanske inicijative “U ime obitelji” dr. Željka Markić.

  Teme razgovora s dr. Markić trebale su biti vezane uz to kako je angažman Građanske inicijative “U ime obitelji” obilježio prošlu godinu te što Inicijativa namjerava u budućnosti, no napadi na Markić su također bili očekivani.

  Prvu ovogodišnju emisiju ”Nedjeljom u 2” obilježila je svađa i napad voditelja Aleksandra Stankovića na osobu koja je obilježila 2013. godinu, Željku Markić.
  Markić je poručila kako joj je ova godina bila odlična, građani su pokazali svoje mišljenje što je za njih brak, podržavaju da je brak zajednica žene i muškarca. Zar bi trebalo i biti drugačije u državi u kojoj je 86% stanovništva katoličke vjeroispovjesti?

  Referendum koji se održao 2013. godine je bio prvi referendum u Hrvatskoj koji je mukotrpno odrađen.  Mediji su bili neobjektivni te su se ponašali nedemokratski. No, građani su pokazali svojim trudom što im je cilj, što je trebalo ući u Ustav. Na Stankovićev upit što Inicijativa planira dalje, Markić je odgovorila kako će drugi koraci ići onim putem kako im prostor dozvoli te da ”mi kao građani najviše plaćamo Vladin loš rad.”

  Naime, Stanković je bio uporan u svojim napadima na Markić, kako je njena inicijativa preuzela previše medijske pozornosti te se nije pričalo o ekonomiji. Prošlu, 2013. godinu obilježile su Ustavne promjene, ”lex Perković”, ćirilica, što Stanković smatra nebitnim stvarima i spominje ekonomiju, pritom misleći na spekulacije raznih medija oko financijskog stanja udruge ”U ime obitelji”, a i same Željke Markić.

  Markić je navela kako je većina medija radila prorežimski te da nisu bili objektivni, no građani su pokazali svoje mišljenje. ”Napad” na pojedine medije Aca je očito prepoznao rad svoje kuće te se vjerojatno i prisjetio kako je izvještavala cijelo vrijeme oko referenduma te poludio i napadao Markić da nema argumenata. Spomenuo je i gostovanje hercegovačkog intelektualca Raspudića i izjavio da ni on nije imao po njemu pravilnih argumenata.
  Markić se dotaknula i statističke analize, što je vjerojatno išlo HTV-a kako su mediji izvještavali kako je 75% građana bilo protiv referenduma, 15 % je bilo ZA, dok je 10% bilo nepristrano.

  ”HRT kao javni servis ima obavezu omogućiti pravu istinu svojim gledateljima”, izjavila je Markić, pritom poručujući kako je nova urednička ekipa na HRT kvalitetna ali bi trebala biti nepristrana.

  Tu je Stanković napadom branio svoju kuću vičući Markić: ”Hoćete se mjenjati samnom?”, jer se opet sve vratilo na financijsko pitanje. Markić je smireno odgovorila kako je ona kao poduzetnica krenula od nule i svojim poštenim radom sada ima sve ono što ima.
  Željka Markić je i pozdravila odluku HDSSB-a te čestitala im što nisu trgovali Ustavom.
  U 2014. godini Inicijativa ”U ime obitelji” će se baviti slobodom medija, na što su prvotno ukazali dok je trajao referendum. Naime, sloboda medija je važno društveno pitanje, te u Hrvatskoj vlada očito dezinformiranje.

  Na Stankovićev upit razmišlja li Markić o političkom angažmanu na sljedećim izborima, uslijedio je odgovor kako Inicijativa treba kao tim odlučiti o svemu te da politika služi za javno dobro u kojem su građani ti koji trebaju odlučiti.

  APdnevno

  facebook komentari

  • peppermintt

   Nives je vrh, bome ispade ona “moralna ikona” u nakaznoj javnosti ona je bila udarna vijest svih informativnih emisija, kad su joj već dodijelili nagradu Kiklop e onda neka je istjerala svoje

   :)))Bravo Nives

  • peppermintt

   Nives je vrh, bome ispade ona “moralna ikona” u nakaznoj javnosti ona je bila udarna vijest svih informativnih emisija, kad su joj već dodijelili nagradu Kiklop e onda neka je istjerala svoje

   :)))Bravo Nives

  • Vacca, the mljac

   I tako je brabonjala debela desničarska prasica….

  • Vacca, the mljac

   I tako je brabonjala debela desničarska prasica….

  • Dikembe

   Eno je rudanica napisala pošten članak! Čestitam Zeljkovićki

  • Dikembe

   Eno je rudanica napisala pošten članak! Čestitam Zeljkovićki