Connect with us

Iz Svijeta

NYT: Biden rekao suradniku da razmišlja o sudbini kandidature

Objavljeno

-

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden rekao je suradniku da je svjestan kako možda neće spasiti svoju kandidaturu ako javnost, nakon loše debate prošloga tjedna, idućih dana ne uspije uvjeriti da je sposoban za posao prvog čovjeka SAD-a, izvijestio je u srijedu list New York Times.

Nakon objave u novinama, glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates napisao je na društvenoj mreži: “Ta je tvrdnja apsolutna laž”.

Times je citirao Bidenovog suradnika koji je rekao kako predsjednik “zna da ako se ponove još dva takva događaja, stvari se mijenjaju” do kraja vikenda.

U izvješću se suradnik opisuje kao “ključan”, ali se ne navodi njegov identitet.

U naslovu članka piše da je Biden rekao suradniku da razmišlja hoće li nastaviti predsjedničku utrku ili ne.

Urednički kolegij NYT-a je prošli tjedan pozvao Bidena da nakon lošeg nastupa u debati odustane od kandidature.

“Predsjednik je u debati bio sjena najmoćnijeg državnog dužnosnika….Najviše što gospodin Biden sada može učiniti je objaviti da neće tražiti ponovni izbor. Ima čelnika Demokratske stranke koji mogu predstaviti jasnu, uvjerljivu i snažnu alternativu drugom Trumpovom mandatu”, napisali su urednici.

Bidenova verbalna spoticanja i povremeni nejasni odgovori zabrinuli su birače je li predsjednik u stanju za služenje još jednog četverogodišnjeg mandata, zbog čega su se neki njegovi kolege demokrati zapitali mogu li ga zamijeniti drugim kandidatom do izbora 5. studenog. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas