Pratite nas

Politika

O datumu izbora je odlučivao Zoran Milanović, Izbori su mogli već biti održani

Objavljeno

na

isječak/

U sklopu posjete Vukovarsko – srijemskoj, tijekom koje je svečano otvorio novoizgrađeni objekt Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko – srijemske županije, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je danas i Vukovar gdje se susreo i družio sa građanima.

– Izbori za Hrvatski sabor izuzetno su važni i cilj HDZ-a je da ponovimo rezultat od prije četiri godine kada smo u 5. izbornoj jedinici osvojili 8 saborskih mandata, rekao je Plenković.

I ovom prilikom podsjetio je na niz projekata i ulaganja koja je Vlada RH tijekom protekle četiri godine realizirala na području Vukovara pri čemu je sve počelo sjednicom Vlade RH održanom u studenom 2016. godine. Istakao je kako nema niti jednog grada u Hrvatskoj za koji je njegova Vlada dala više sredstava, projekata i potpore nego je to grad Vukovar.

Govoreći okupljenim građanima Plenković je kazao kako su iza njegove Vlade četiri „izrazito dinamične i intenzivne godine čvrstog zalaganja za hrvatske interese, za Slavoniju, Baranju i Srijem, za Vukovar”. Odgovarajući na upite novinara spomenuo je i gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je prije mjesec dana napustio HDZ.

-U Vukovaru smo uvijek na domaćem terenu. Vukovarski HDZ je se, nakon izlaska iz stranke gradonačelnika Ivana Penave i HDZ-ovih vijećnika, konsolidirao i ide naprijed. Gospodin Penava je dobio svu našu potporu i ovog HDZ-a koji ja vodim kao i onog koji su vodili moji prethodnici i on je tu potporu u potpunosti iznevjerio i otišao u jednu drugu opciju. Mislim da je to bila velika greška. Ako netko pretendira biti zamjenik predsjednika HDZ-a u ožujku, a nakon samo dva mjeseca ode u drugu opciju, onda je problem u njemu, a ne u nama, rekao je Penava.

Osvrnuo se i na datum izbora kazavši kako je odluka o raspuštanju Sabora donesena u vrijeme kada je epidemiološka situacija u Hrvatskoj bila izvrsna kao i da je o datuma izbora odlučivao predsjednik RH Zoran Milanović.

-Za datum održavanja izbora uzet je onaj predzadnji mogući termin. Izbori su mogli već biti održani, rekao je Plenković.

Najavio je i kako izborna kampanja neće biti prekinuta ali i da neće biti nekih velikih izbornih skupova te da će se kod okupljanja građana paziti na sve propisane mjere. Dodao je i kako je zdravstveni sustav Hrvatske sposoban nositi se s izazovom koronavirusa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari