Connect with us

Herceg Bosna

‘Obama mi je ponudio niz ideja, a Merkel ohrabrila’

Objavljeno

-

kolinda i obamaPredsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović na summitu NATO saveza u Walesu razgovarala je s vodećim svjetskim liderima kojima je najavila utrku za Pantovčak

”Čestitam na odluci da krenete u predsjedničku kampanju. Kad budete predsjednica Hrvatske zamolit ću Vas za humanitarni i umjetnički angažman jer moramo sačuvati naš prirodni okoliš te promicati ljubav i brigu prema umjetnosti. U Hrvatsku dolazi sve više Britanaca i znam da su oduševljeni i stoga budite ponosni na svoju zemlju i ulažite u sigurnu budućnost novih generacija. Djeca će vam biti zahvalna.”

Tim je riječima britanski prijestolonasljednik princ Charles, savjetovao Kolindu Grabar-Kitarović, pomoćnicu glavnog tajnika NATO saveza koja se na summitu u Velikoj Britaniji oprašta od te visoke međunarodne funkcije i vraća do sredine rujna u Hrvatsku, gdje će uz pomoć svoje stranke, Hrvatske demokratske zajednice, krenuti u osvajanje Pantovčaka.

kolinda i charlesTijekom dvodnevnog sastanka NATO-a u Walesu, gdje je sudjelovalo i hrvatsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Josipovićem, ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić i ministrom obrane Antom Kotromanovićem, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pozdravila se s vodećim svjetskim liderima i pozvala ih da posjete Hrvatsku.

“Svi znaju da je ovo moj posljednji angažman za NATO, nakon čega ću se posvetiti samo kampanji. Dobila sam brojne savjete i potporu, na čemu sam svima zahvalna. Predsjednik Obama je ponudio niz korisnih ideja, a njemačka kancelarka Merkel ohrabrila me na mom putu da budem prva žena predsjednica u RH. Razgovarala sam i s britanskim premijerom Cameronom o Hrvatskoj u EU, a Jose Manuel Barroso, predsjednik EU Komisije poručio je da će me nazvati nakon summita jer imamo brojne teme za razgovor. Njihove podrške su poticajne i zahvalna sam svima na lijepim željama. Bilo je naporno pripremiti summit NATO-a u teškim, ratnim okolnostima u Ukrajini i na Bliskom istoku, ali zadovoljna sam i sve je proteklo pozitivno te se nakon oproštajnog ručka u središtu NATO-a u Bruxellesu za tjedan dana brzo vraćam u Zagreb”, izjavila je za Večernji list Kolinda Grabar-Kitarović.

U Walesu su se susreli predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović i aktualni hrvatski predsjednik je rekao da domaće političke priče pa tako i kampanja, nisu tema NATO-o summita te izbornu utrku treba ostaviti za Hrvatsku. Kolinda Grabar-Kitarović tvrdi da svog hrvatskog predsjednika podržava izvan zemlje gdje predstavlja RH, ali u skorašnjoj izbornoj utrci, na domaćem terenu, skida rukavice i spremna je za politički okršaj.

Večernji list/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari