Pratite nas

Nebuloze

Obersnel zabranio prikupljanje potpisa GI ‘Istina o Istanbulskoj’ u Rijeci

Objavljeno

na

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel ne dozovljava održavanje aktivnosti oko potpisivanja za Referendum za otkazivanje Istanbulske konvencije. U dopisu kojega je poslao Građanskoj Inicijativi “Istina o Istanbulskoj” istakao je da se dokument “Istanbulska konvencija” bavi  pitanjem zaštite žena od nasilja. Predsjednik Stranke HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku Ladislav Ilčić za  portal www. Priznajem.hr kaže da gradonačelnik Rijeke aktivnosti Građanske inicijative “Istina o Istanbulskoj” tumači kao poticanje nasilja nad ženama:

– On smatra da mi manipuliramo ljudima te nam zato ne da da sklupljamo potpise. On, dakle, negira temelj demokracije, sobodu izražavanja mišljenja. Ovo je čisti totalitarisitčki napad na demokratski poredak ove zemlje, kazao nam je Ilčić, i najavio kako je ovo loša poruka hrvatskom narodu

Napominjemo kako se, u trenutku dok pišemo ovaj tekst, održava  Press konferencija Građanske Inicijative “ Istina o Istanbulskoj” na kojoj predstavnici ove Inicijative govore o sličnim opstrukcijama s kojima se susreću dva dana pred početak skupljanja potpisa o Referendumu za otkazivanje Istanbulske konvencije.

Anto Pranjkić/ Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Komšić: Zatvorit ću ured hrvatskog predsjednika u Mostaru

Objavljeno

na

Objavio

Željko Komšić je najavio da će zatvoriti sve što je Čović otvorio

Željko Komšić, kandidat Demokratske fronte za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, rekao je da će ukoliko pobijedi na izborima ukinuti Ured člana Predsjedništva, koji je aktualni član Predsjedništva BiH Dragan Čović otvorio u Mostaru.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović je u proljeće 2016. godine svečano otvorio Kabinet za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u Mostaru. “Ne, ne mislim ga koristiti i kada pobijedim ukinut ću ured koji je Čović otvorio”, kazao je Komšić za Klix.ba

Još od 1996. godine u Banja Luci postoji kabinet člana Predsjedništva BiH koji dolazi iz RS, a iz Predsjedništva BiH za Klix.ba ranije je potvrđeno da je otvaranje kabineta članova Predsjedništva BiH regulirano članom 14. Poslovnika Predsjedništva BiH.

Dragan Čović je u veljači 2016. donio Pravilnik o unutarnjem uređenju Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Izbori će pokazati hoće li spomenuti ured i dalje nastaviti koristiti Čović, ili će Komšić uspjeti u svojoj namjeri.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Samo u BiH – Svečano ‘otvaranje prvog sloja asfalta’

Objavljeno

na

Objavio

Proteklog petka u Općini Breza u BiH svečano je otvoren – prvi sloj asfalta, objavilo je Oslobođenje.

Naime, na službenoj stranici Općine navodi se kako su kantonalni ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić, načelnik općine Breza Munib Zaimović i predsjednik Mjesne zajednice Mahala Omer Dedić izvršili čin svečanog otvaranja asfaltirane dionice lokalne ceste Breza – Prhinje, dionice R-444 Haldija i prilaz groblju Liješće.

Velikoj svečanosti prisustvovao je i imam lokalne džamije Amir-ef. Mukaća koji je učenjem dove blagoslovio otvaranje te dionice.

Izgradnja predmetne dionice dužine 880, širine 5,5 metara i pješačke staze duž cijele dionice širine 1 metar, započeta je tijekom 2016. godine i odvijala se u tri faze. Izveden je i prilaz prema gradskom groblju Liješće u dužini od 100 metara, navodi se na općinskim stranicama.

Vrijednost radova je 490.414 KM, a Oslobođenje navodi kako nije poznato kada će radovi na cesti biti završeni.

Na YouTubeu može se pronaći i snimka sa svečanog događaja koju je objavila Općina Breza, a na kojoj se mogu čuti govori svih političara koji su se željeli pohvaliti ovim senzacionalnim uspjehom, kao i govor imama koji je blagoslovio projekt, no tek usputno se može vidjeti i taj prvi sloj asfalta zbog kojeg je upriličena čitava svečanost.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari