Connect with us

Hrvatska

Obilježava se Dan policije i njezinog zaštitnika, svetog Mihovila

Objavljeno

-

MUP RH

Ministarstvo unutarnjih poslova ovogodišnje obilježavanje Dana policije i njezinog zaštitnika, svetog Mihovila, započelo je jutros, 27. rujna, već tradicionalnim odavanjem počasti na zagrebačkom groblju Mirogoj i na Krematoriju.

Izaslanstvo, predvođeno državnom tajnicom za europske i međunarodne poslove Terezijom Gras i glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom, pijetet je iskazalo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grobu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana na Mirogoju, a zatim i ispred Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Nakon toga, okupljeni državni tajnici, pomoćnici i najbliži suradnici ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije, te načelnici policijskih uprava u Hrvatskoj, prisustvovali su u Kapelici sv. Mihovila na Policijskoj akademiji, i misi za poginule redarstvenike, koju je s početkom u 10 sati predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan, navodi MUP.

U podne je počela svečana akademija u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas