Connect with us

Vijesti

Obilježen Dan Osječko-baranjske županije

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije, na platou kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi, u srijedu su u Osijeku položeni vijenci i upaljene svijeće u počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

„Svim žiteljima županije čestitam Dan Županije te im se zahvaljujem na povjerenju i suradnji koju smo imali protekle četiri godine, a u isto vrijeme molim ih za suradnju u vremenu pred nama. Trebat će puno razumijevanja i strpljenja da istom dinamikom radimo u sljedeće četiri godine prateći uzlazni trend kakav smo stvorili do sada“, rekao je Anušić.

Podsjetio je da se Dan Osječko-baranjske županije slavi u spomen na 2. lipnja 1997. kad su se u Belom Manastiru, uz nazočnost Predsjednika RH, izaslanstva Vlade RH i Hrvatskog sabora te predstavnike UNTAES-a i drugih međunarodnih organizacija, po prvi puta od njezina osnivanja 1993. – u završnoj fazi dovršenja procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravni poredak RH – na okupu našli predstavnici političkog života svih dijelova županije – članovi Županijske skupštine i dužnosnici Županije, gradonačelnici i načelnici svih gradova i općina izabrani na prvim izborima provedenim na području cijele Županije.

Vijence su položili i svijeće upalili: župan Ivan Anušić, njegovi zamjenici Mato Lukić i Josip Miletić, te predstavnici Grada Osijeka, Hrvatske vojske, Policijske uprave Osječko-baranjske i braniteljskih udruga.

Program obilježavanja nastavljen je dodjelom nagrada i javnih priznanja za iznimna postignuća na području gospodarstva, kulture, prosvjete, tjelesne kulture i sporta te tehničke kulture.

Za iznimna postignuća u području gospodarskih djelatnosti nagradu je dobila Saponia d.d., a nagradu je primila predsjednica Uprave Dajana Mrčela.

Za izvedena umjetnička ostvarenja koja predstavljaju značajan doprinos razvitku kulture nagradu je dobila Daniela Taslidžić Herman, a za zapažene rezultate u području prosvjete nagradu je osvojila mr. sc. Maja Kassa. Za zapažene uspjehe u području tjelesne kulture i sporta nagradu je osvojio Stjepan Krznarić, a za iznimne uspjehe u području tehničke kulture nagradu je dobio Mirko Mesić. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari