Connect with us

BiH

Obilježena 22. obljetnica stradanja bugojanskih Hrvata

Objavljeno

on

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen križu na gradskom katoličkom groblju Sultanovići i održanom Svetom misom zadušnicom u crkvi Sv.  Ante Padovanskog, danas je obilježena 22. obljetnica stradanja bugojanskih Hrvata.

[ad id=”68099″]

Izaslanstvo ŽO HDZ BiH ŽSB, OO HDZ BiH Busovača i OO HDZ BiH Bugojno položili su vijence i time odali počast svim stradalim Hrvatima općine Bugojno.

Na teritoriji općine Bugojno, od 1992. do 1995. godine,  stradalo je 311 Hrvata. 550 Hrvata prošlo je kroz logor Stadion, dvadeset hrvatskih vojnika još se vode kao nestali, od kojih je za 22 godine pronađen samo jedan.

Obzirom da ni 22 godine poslije zločina još uvijek nisu procesuirani odgovorni za progone, ubojstva i torture koje su u logorima prošli hrvatski zatočenici, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik FBiH  Marinko Čavara istakao je da je današnji skup prilika da se još jednom uputi apel svim nadležnim institucijama da se proces traženja nestalih Bugojanaca ubrza, odnosno da se otkrije konačna istina, da se procesuiraju oni koji su počini zločin i da se pronađu nestali Hrvati s područja općine Bugojno.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR