Connect with us

Herceg Bosna

Obilježena 24. obljetnica stradavanja hrvatskih vojnika na Vran planini

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

U organizaciji Planinarskog društva “Orlova stina” Tomislavgrad, u nedjelju je na planinskom dijelu Vran planine, zvanom Prokos obilježena 24. obljetnica stradanja petorice pripadnika HV-a i HVO-a.

Kao i ranijih godina pješice se kretalo od lipskoga groblja do desetak kilometara udaljenoga mjesta stradanja na Prokosu, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za stradale hrvatske branitelje.

Kao pratnja generalu Janku Bobetku u snježnoj oluji na Vran planini, 30. ožujka 1995. godine stradala su petorica hrvatskih vojnika, pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko iz Zagreba – Mladen Jakovljević, Robert Krizmanić, Krešo Supina i Davor Zbiljski te jedan pripadnik Vojne policije HVO-a Ivica Begić.

Obljetnici su, među ostalim, nazočili predstavnici braniteljskih udruga HVO-a i HV-a, općina Tomislavgrad i Posušje, te izaslanstva iz Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije, kao i članovi planinarskih društava iz BiH i Hrvatske.

Brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće na spomen- obilježju, dok je prigodnu molitvu predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sreten Ćurčić.

Nakon molitvenoga programa upriličeno je zajedničko druženje.

(Fena)

 

24. obljetnica stradavanja hrvatskih vojnika na Vran planini

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas