Connect with us

Događaji

Obilježena 25. obljetnica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane

Objavljeno

on

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na središnjoj svečanosti obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu.

U svome je govoru na svečanosti predsjednica Grabar-Kitarović, pohvalivši sposobnosti te grane Oružanih snaga, kazala kako se modernizacija Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane treba odvijati na načelima „priuštivosti i samoodrživosti“.

„No, svrhovito ulaganje u sustav obrane i nacionalnu sigurnosti trajni je imperativ. Povećanje vojnoga proračuna za 2017. godinu, iako još nedostatno za sve potrebe, pokazuje trend kojim trebamo ići.

Stoga neprestanim ulaganjem u daljnju nadgradnju sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, opremanjem suvremenim zrakoplovima i helikopterima, kao i učinkovitim održavanjem postojećih resursa, bit ćemo i nadalje u mogućnosti djelotvorno zaštiti suverenitet i nacionalne interese Republike Hrvatske u zračnom prostoru, te ujedno osigurati daljnju učinkovitu integraciju hrvatskog sustava nadzora i zaštite zračnog prostora u cjelovit i objedinjen sustav protuzračne obrane NATO-saveza”, kazala je Predsjednica.

Pripadnicima je zahvalila na predanom radu tijekom proteklih 25 godina te postignućima na temelju kojih su, kako je istaknula, hrvatske oružane snage danas u razini s oružanim snagama NATO-a, a Hrvatska uvažena država u obitelji Europske unije i konstruktivno prisutna u životu međunarodne zajednice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari