Connect with us

Hrvatska

Obilježena 27. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije Split – BATT

Objavljeno

-

Foto: MUP

Polaganjem vijenaca na spomen-obilježju u bazi Specijalne jedinci policije Split u prigradskom naselju Mravincima u četvrtak je obilježena 27. godišnjica osnutka te postrojbe čijih se 740 pripadnika borilo u Domovinskom ratu na bojištima diljem Hrvatske, a 11 ih je poginulo.

Ta je postrojba specijalne policije bila prva oružana formacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Domovinskom ratu, a poznata je i pod nazivom BATT, koji je dobila prema početnim slovima prezimena četvorice njezinih pripadnika koji su prvi poginuli u Domovinskom ratu 1991. godine – Zorana Bočine, Kažimira Abramovića, Ivana Tomaša i Jakova Topića.

Predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije BATT Split Ivica Glavota rekao je kako njemu i njegovim suborcima nije drago što se događa u Hrvatskoj 27 godina nakon osnutka te postrojbe.

“Žalosno je da naša mladež danas bježi iz Hrvatske i odlazi trbuhom za kruhom, a ni lijeva ni desna opcija danas ne razmišljaju o našoj djeci kako bi imala budućnost u Hrvatskoj”, istaknuo je Glavota.

Vijence su među ostalima položili članovi obitelji, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, zapovjednik Specijalne jedinice policije Split Goran Bočina i predsjednik Udruge BATT Ivica Glavota, načelnici splitsko-dalmatinske i zadarske Policijske uprave Slobodan Marendić i Anton Dražina, splitski župan Blaženko Boban te izaslanstva grada Splita i Solina i braniteljskih udruga.

U crkvi sv. Frane služena je misa.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas