Connect with us

BiH

Obilježena 27. godišnjica stradanja Hrvata općine Kakanj

Objavljeno

-

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno dopredsjednikom HDZ-a BIH i predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom sudjelovalo je u obilježavanju 27. godišnjice stradanja Hrvata općine Kakanj.

Sveta misa zadušnica za poginule branitelje i civilne žrtve rata održana je u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci, pred okupljenim članovima obitelji, članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkim dužnosnicima.

„Okupili smo se sedamnaesti put po redu da obilježimo 27. godišnjicu mučkog stradanja poginulih branitelja i civilnih žrtava rata. U nama još žive sjećanja na ta teška vremena, vremena progonstva, nasilja i zločina. Spomenemo se tih vremena sa žalošću, jer je izgubljeno puno mladih života i civila. Danas osjećamo i ponos lijepog i plemenitog što nam je njihov život ostavio i podario. Njihova žrtva oplemenjuje i nas. Oni su dali svoj maksimum, svoje živote. I to su mogli samo hrabri ljudi velikih ideala, iz ljubavi prema čovjeku, svome narodu i Domovini.“, kazao je samostanski gvardijan fra Željko Brkić u prigodnoj propovijedi.

Nakon svete mise, položeni su vijenci i upaljene svijeće na središnjem spomen obilježju u Kraljevoj Sutjesci, te je minutom šutnje odana počast poginulim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane Kakanj, stradalim civilima općine Kakanj i svim žrtvama Domovinskog rata.

Uz izaslanstvo HDZ-a BiH, vijence su položii: Udruga obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata općine Kakanj, Udruga HVIDR-a općine Kakanj, Zapovjedništvo brigade Kotromanić, izaslanstvo općine Kakanj, izaslanstvo OO HDZ-a BiH Kakanj, izaslanstvo ŽO HDZ-a BiH ŽZD i Zajednica udruga ŽZD.

(predsjednikfbih.gov.ba)

Hrvatske udruge: U vrijeme operacije ‘Lipanjske zore’ nije bila ustrojena Armija RBIH

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas