Connect with us

BiH

Obilježena 27. godišnjica stradanja hrvatskih vitezova na Vrdima iznad Mostara

Objavljeno

-

Foto: Veterani 4. gardijske brigade HV

Veterani 4. gardijske brigade su na Vrdima iznad Mostara sudjelovali na obilježavanju 27. obljetnice stradanja osamnaest hrvatskih branitelja u Domovinskome ratu

Na Vrdima iznad Mostara u subotu, 03. listopada obilježena je 27. obljetnica stradanja osamnaest hrvatskih branitelja u Domovinskome ratu, među kojima je i 19-godišnji Stjepan Šapina (1974.) iz Tomislavgrada, stradao 5. listopada 1993. godine.

Svetu misu zadušnicu, uz koncelebraciju nekoliko svećenika, predvodio je župnik iz Doljana, fra Stjepan Pavličević. U svojoj propovijedi usporedio je Jobov život s hrvatskom teškom sudbinom u ratu i nakon rata.

Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Uz mještane, obitelji stradalih vitezova, predstavnike Hrvatskoga narodnoga sabora, Oružanih snaga BiH, vijence su položili i predstavnici vlasti sa svih razina, a među njima i predstavnici općine Tomislavgrad i Udruge dragovoljaca i veterane općine Tomislavgrad, piše Mandino selo.

Žrtva koja je podnesena na Oltar Domovine govori o težini obrane koja je i na ovome dijelu bojišnice slomila i zaustavila operaciju tkz. Armije BiH “Neretva 93”.

Nakon obilježavanja na Vrdima, Veterani 4. gardijske brigade obišli su mjesta pogibije svojih suboraca na Mostarskom području u operacijama “Lipanjske Zore”, upalili svijeće i pomolili se za duše svojih prijatelja i suboraca.

 

Foto: Veterani 4. gardijske brigade HV

 

Foto: Veterani 4. gardijske brigade HV

Foto: Veterani 4. gardijske brigade HV

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari