Connect with us

Hrvatska

Obilježena 27. obljetnica stradanja branitelja Komletinaca

Published

on

Foto: Hina (Arhiva)

Polaganjem vijenaca i komemorativnim skupom u spomen-parku na Trgu Emerika Gašića u Komletincima na vinkovačkom području u utorak je obilježena 27. godišnjica pogibije branitelja tog mjesta – pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade te pripadnika MUP-a i HOS-a.

Na tom istočnoslavonskom bojištu, koje je napadima bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi posebice bilo snažno izloženo nakon sloma obrane Vukovara, život je izgubilo 44 hrvatskih branitelja.

Tog 4. prosinca 1991. na bosutskoj bojišnici, kojoj su pripadali i Komletinci, zaustavljen je najsilovitiji tenskovski napad te je samo toga dana u Komletincima poginulo 11 branitelja, rečeno je tijekom prigodne komemorativne svečanosti.

Vijence su podno spomen obilježja položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva, među kojima i Bjelovarsko-bilogorske županije s čijeg područja su u obrani Komletinaca poginula 22 pripadnika 105. bjelovarske brigade.

Cvijeće je položeno i svijeće su zapaljene i na mjestima pogibije hrvatskih branitelja, a u komletinačkoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije za sve poginule u agresiji na to mjesto služena je misa zadušnica.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari