Connect with us

BiH

Obilježena 29. obljetnica obrane Grada Livna

Objavljeno

-

Svečanim misnim slavljem, kojeg je u 10 sati u crkvi Svih svetih u Livnu predvodio župnik fra Vinko Sičaja, započelo je obilježavanje središnje proslave 29. obljetnice obrane Livna i livanjskoga kraja.

Nakon Svete mise organiziran je svečani mimohod od Župne crkve u Livnu do Spomenika svim braniteljima poginulim za slobodu hrvatskog naroda na kojem su položeni vijenci i upaljene svijeće.

Prisjećanjem na njihovu žrtvu svoju počast iskazali su: predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministar MUP-a HBŽ, Mario Lovrić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Božo Perić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Gordana Nakić uz nazočnost gradonačelnika grada Livna, Darka Čondrića, predsjedavajuću Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjanu Krišto, konzula RH u Livnu, Tomislava Vrdoljaka, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata HBŽ kao i predstavnika Oružanih snaga BiH i policije. ‘

‘Na današnji dan prisjećamo se 23. travnja 1992. godine kada je Livno reklo „Ne“ agresoru i ostalo svoj na svome. Sada je na nama da gradimo bolju budućnost za zajedničko dobro“, kazao je u izjavi za medije predsjednik Vlade, Ivan Vukadin u povodu obilježavanja 29. obljetnice obrane Grada Livna, priopćeno je.

Na današnji dan 1992. Tenkovsko pješački napad na Livno – KONAČNA BITKA ZA OBRANU LIVNA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas