Connect with us

Događaji

Obilježena 44. obljetnica od dolaska Fenix skupine

Objavljeno

-

Program komemoracije završio je paljenjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i kratkotrajnim druženjem.

[ad id=”93788″]

U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva, Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva i Uzdanice obilježena je 44. obljetnica od dolaska i djelovanja hrvatske oružane postrojbe, poznatije kao Fenix (Bugojanske) skupine na prostoru općine Prozor-Rama te 14 godina od kada se ovaj događaj obilježava pod nazivom „Hod u hrvatsku slobodu“.

fenix72 bugojanska skupina feniks lisicaJučer, 18. lipnja, središnja komemoracija za poginule i ubijene pripadnike te suradnike ove skupine, upriličena je na planini Raduši, kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi.

Riječi dobrodošlice, pozdrava, podsjećanja, poticaja i zahvale osim dugogodišnjeg predsjednika HKKD-a don Ante Jelića, okupljenima su izrekli još i: gosp. Ante Šarić i don Željko Marić.

U nastavku komemorativnog skupa, uslijedila je molitva Opijela koju je predvodio župnik župe Prozor, vlč. Stipo Knežević.

Program komemoracije završio je paljenjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i kratkotrajnim druženjem, piše Rama-prozor.info.

Zajedno sa članovima rodbine pripadnika Fenix-postrojbe, njihovih prijatelja, suradnika, poznanika, predstavnika više organizacija i udruga… jednostavno hrvatskih domoljuba i rodoljuba, ovome događaju nazočili su i predstavnici Počasnog bleiburškog voda.

U poslijepodnevnim satima većina nazočnih posjetili su spomen obilježja Vejsilu Keškiću u Rumbocima te Iliji Lovriću u Dragnju na izlazu iz Rumboka.

fenix

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari