Connect with us

Pregled

Obilježena godišnjica stradanja hrvatskih policajaca u Žutoj Lokvi

Published

on

Foto: Hina

Godišnjica pogibije četvorice hrvatskih redarstvenika, ubijenih prije 29 godina u napadu pobunjenih paravojnih srpskih snaga obilježena je u ponedjeljak u Žutoj Lokvi na mjestu gdje je izgrađena kapelica.

U tom su napadu na tadašnjem raskrižju ceste za Brinje, Otočac i Senj stradali prometni policajci Milan Vranić, Drago Toljan, Vinko Krznarić i Zdravko Vuković..

Napad automatskim oružjem jedini je preživio 58-godišnji Darko Murat, koji je rekao novinarima da svaki put pod sve većim stresom dolazi na to mjesto, iz kojeg se sretnim spletom okolnosti i hrabrosti uspio ranjen, pod kišom metaka, dokopati obližnjeg sela odakle je prebačen u bolnicu.

Murat smatra da država zakazuje kad je riječ o zalaganju za dostojno obilježavanje stradavanja policajaca.

“Država se sjeti, dođu ovamo dužnosnici, ali…jedan potpredsjednik Vlade, Boris Milošević sada plače za svojom bakom, rekao je da se trebaju sve žrtve poštivati. Ako je tako, zašto onda on nije došao danas ovamo pokloniti se i ovim žrtvama”, rekao je Murat, dodavši da je iza njegovih kolega ostalo devetero djece.

Murat kaže da nije zadovoljan jer ga nitko ne obilazi niti pita kako živi, a lani se razveo i sad živi kao podstanar.

Polaganjem vijenaca ispred spomen kapelice počast poginulim policajcima izrazili su Željko Prša, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije, načelnik Policijske uprave Ličko-senjske Zoran Zdunić, te njegov zamjenik Stjepan Sabljić.

U ime potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, vijenac je položio vanjski suradnik Ministarstva hrvatskih branitelja Marko Rajković.

Vijenac je u ime Ličko-senjske županije položio župan Darko Milinović, a u ime Općine Brinje vijenac je položio načelnik Općine Zlatko Fumić sa suradnicima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari