Connect with us

Pregled

Obilježena jubilarna 30. godišnjica pjesme ‘Bojna Čavoglave’

Objavljeno

-

Danas je u Čavoglavama obilježena 30. godišnjica emitiranja legendarne budnice ‘Bojna Čavoglave’, pjesme koja je od samog svog izlaska strelovito i pozitivno djelovala na moral hrvatskih branitelja, ali i hrvatskih civila.

Tim povodom su danas mještani i prijatelji Čavoglava sudjelovali u kreiranju prigodne milenijske fotografije poznatog fotografa Šime Strikomana.

Autor pjesme, Marko Perković Thompson, za Hrvatsku Radioteleviziju je izjavio:
“Ona je bila krik tog vremena i naš način na koji smo pokušali skrenuti pažnju.”

Pjesma nije samo skrenula pažnju na beskompromisnu i predanu borbu hrvatskog naroda za slobodu i samostalnost, već je bila pogonsko gorivo koje će u narednim godinama motivirati naše branitelje i djelovati kao kohezivni faktor među svim Hrvatima.

Izrazito nam zadovoljstvo predstavlja i drugi dio ovog priloga – pohvalna priča o revitalizaciji dalmatinske Zagore i demografskoj obnovi. Mlade obitelji Žarka Jukića i Denisa Pauka posvjedočile su o povratku dječjih osmijeha u naše selo potaknutih poboljšanim socio-ekonomskim prilikama.

Iskreno se nadamo kako će razvoj primarne infrastrukture, unaprjeđenje obiteljske poljoprivrede i ruralnog turizma biti poticaj i ostalim mladim obiteljima za povratak na rodnu grudu u kraju njihovih predaka.

Uz ovaj predivan prilog o slavnoj prošlosti i nadu u podjednako lijepu budućnost naših Čavoglava, svima vam od srca želimo čestitati Božić uz obilje Božjeg blagoslova. (Udruga Čavoglave)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari