Connect with us

Događaji

Obilježena treća obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Objavljeno

-

HINA

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na groblju Markovo polje u Sesvetama obilježena je u nedjelju treća obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog, koji je poginuo u Afganistanu kao pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support.

Počast preminulom skupniku Briškom u Sesvetama odali su pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS) OSRH predvođeni zapovjednikom brigadirom Ivanom Milošem i predstavnici Središta za međunarodne vojne operacije (SMVO) „Josip Briški“ predvođeni zapovjednicom brigadirkom Anom Hajdić, priopćilo je Ministarstvo obrane.

U nazočnosti pripadnika SMVO-a, brigadirka Ana Hajdić u petak je položila vijenac ispred spomen-obilježja u Središtu za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” koje od listopada 2019. godine nosi ime poginulog pripadnika ZSS-a.

Misa zadušnica za skupnika Briškog bit će služena 27. srpnja u crkvi Hrvatskih mučenika u Udbini.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je 24. srpnja 2019. od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Postumno je odlikovan zlatnom Domovinskom medaljom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari