Connect with us

Najave

Obitelj dala pristanak da se zračna luka Pleso imenuje po Franji Tuđmanu

Published

on

Obitelj pokojnog prvog predsjednika dala je pristanak da se zračna luka Zagreb imenuje po Franji Tuđmanu. Potvrdio je to Miroslav Tuđman kazavši da je po njegovom shvaćanju time postupak imenovanja tek započeo

[ad id=”68099″]

Ovih dana Ankici Tuđman upućen je dopis u kojem se obitelj Tuđman obavještava o namjeri da se aerodrom imenuje po pokojnom predsjedniku te se traži pristanak obitelji.

Da je dopis Ministarstva prometa stigao, za tportal je potvrdio Miroslav Tuđman. ‘Dopis je stigao majci i ona je pripremila odgovor koji će danas poslati. U njemu kažemo da smo suglasni s imenovanjem’, kazao je Tuđman.

Upitan čini li mu se da se s imenovanjem odugovlači, sin prvog predsjednika kazao je kako mu se čini da odluka i imenovanju još nije donesena nego da se tek pokreće postupak donošenja odluke o imenovanju.

‘Ta ideja da se aerodrom imenuje po Franji Tuđmanu postoji 12 godina ili više jer je prvi to pokrenuo Juraj Njavro u ime Udruge liječnika Domovinskog rata. I u tom razdoblju s tom idejom se dva puta išlo prema Vladi, a Milanović je ideju iznio prije neka dva mjeseca. Dopis je došao sada, a u dopisu stoji da se traži prethodni pristanak obitelji Tuđman kako bi se mogla tražiti suglasnost s Gradom Zagrebom, Zagrebačkom županijom i Gradom Velikom Goricom’, poručio je Tuđman prenosi tportal.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari