Connect with us

Događaji

Objavljen fotorobot ubojice Vinka Žuljevića Klice

Objavljeno

on

Zagrebačka policija objavila je fotorobot muškarca za kojega tvrdi da bi mogao imati “bitne podatke” za otkrivanje ubojice Vinka Žuljevića Klice koji je početkom svibnja ubijen u zagrebačkom naselju Sesvete.

[ad id=”68099″]

Načelnik zagrebačke policije Goran Burušić kazao je da je fotorobot napravljen nakon detaljne policijske obrade. Ta bi osoba, dodao je, mogla znati bitne podatke, odnosno činjenice pomoću kojih bi policija mogla otkriti počinitelja, kazao je Burušić u srijedu na konferenciji za novinare.

Pojasnio je da policija traga za muškarcem između 30 i 35 godina, visokom oko 180 centimetara, svijetle puti i smeđe kose začešljane u desnu stranu. Osoba s fotorobota nema zaliske ni visoko čelo, smeđih je očiju i obrva, pravilnog nosa i ušiju srednje veličine.

Burušić je kazao da je odmah nakon Klicina ubojstva zagrebačka policija oformila radnu skupinu zajedno s Ravnateljstvom policije, koja je detaljno pretražila užu i širu zonu zločina te obavila preko 200 obavijesnih razgovora. Detaljno su pregledane i snimke više nadzornih kamera kako bi se utvrdilo kretanje nepoznatih počinitelja koji su na Žuljevića iz zasjede zapucali u nedjelju 3. svibnja, nakon jutarnje mise.

Kako bi složila “cijelu sliku” policija je provela vještačenja na “nizu predmeta”, a surađivali su i s kolegama iz susjednih zemalja, posebno BiH i Srbije, kazao je Burušić.

Prema ranijim informacijama ubojice Vinka Žuljevića Klice su na mjesto zločina došli automobilom i motociklom, a policija od početka nije isključivala mogućnost da je motiv i veza s ubojstvom “izvan granica Hrvatske”.

No, odmah nakon zločina, koja po tvrdnjama stručnajka gotovo sigurno nosi potpis organiziranog kriminala, mediji su iznijeli razne teorije o pozadini zločina kakav na zagrebačkom području nije zabilježen posljednjih godina – od tvrdnji da su Klicu najvjerojatnije likvidirali strani plaćenici, do scenarija prema kojima je ubojstvo povezano s nestankom Klicina bivšeg suborca Branka Katušića i Branka Mrakovića u siječnju u istočnoj Češkoj.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari