Connect with us

Naši u svijetu

Objavljen snimak američkih zračnih napada u Iraku

Objavljeno

on

Dva borbena zrakoplova F/A-18 bombardirala su položaje militanata Islamske države Irak i Levant (IDIL) s kojih su topovima gađali položaje kurdskih snaga.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby kazao je da su borbeni  zrakoplovi izbacili laserski navođene bombe težine 250 kilograma na ciljeve. Napadi su odobreni u četvrtak navečer kako bi se zaštitili civili koji su zarobljeni u brdima bez hrane i vode. Također, cilj je zaštititi američko osoblje u Iraku i humanitarne radnike u Sinjar planini.

Desetine tisuća članova Jezida napustilo je svoje domove u gradu Sinjar i pobjeglo u brda i planine kako bi se spasili. Među njima je veliki broj žene i djece koji su na rubu smrti jer nemaju namirnica ni pitke vode.

Američki zrakoplovi  bacili su danas iz zraka nekoliko desetina paketa hrane i pitke vode na to područje, no to nije dovoljno.

Njemačka je podržale zračne napade koje SAD izvode u Iraku jer smatraju da je to što pripadnici IDIL-a čine na rubu genocida. Isto je danas izjavio i sekretar SAD-a John Kerry do kojeg su došli i vapaji Kurda za pomoć.

Papa Franjo poslao je svog predstavnika u Irak kako bi pokazao solidarnost s kršćanima koji su bili prisiljeni da napuste svoje domove zbog IDIL-a. Kardinal Fernando Filoni kazao je kako je njegova misija duhovno pomoći ljudima koji su u teškoj situaciji.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=qs_JrwGXC9c#t=21″ width=”640″ height=”340″][vsw id=”Bw88Nnat9fM” source=”youtube” width=”620″ height=”450″ autoplay=”no”][/su_youtube]

Telegraph/klix.ba/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR