Connect with us

Politika

Objavljene preliminarne liste kandidata koji će raditi na popisu stanovništva

Objavljeno

on

Kandidati koji su se prijavili na javni poziv za popisivače i općinske/gradske instruktore mogu provjeriti u općinskim popisnim komisijama nalazi li se njihovo ime na preliminarnim listama kandidata koji će raditi na Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.
Vrednovanje i rangiranje kandidata, kao i objavu preliminarne liste onih koji su zadovoljili kriterije za popisivače i općinske/gradske instruktore vrše općinske popisne komisije, priopćeno je iz Agencije za statistiku BiH.

Od ukupno 61.133 prijavljenih kandidata, bit će izabrano 18.879 popisivača i 2.464 općinskih instruktora, te po 20 posto rezervnih kandidata koji će biti angažirani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata.

Pri izradi preliminarne liste kandidata, općinske komisije prvo utvrđuju, u skladu s procedurama za izbor popisnih organa i osoblja koje će biti angažirani u popisu, eliminacijski prag ispod koga se eliminiraju kandidati koji imaju nula bodova za opći dojam, kandidati za popisivače koji su dobili manje od 0,5 bodova za rukopis i oni protiv kojih se vodi kazneni postupak.

Od preostalih kandidata, koji zadovoljavaju uvijete javnog poziva i prešli su eliminacijski prag, birat će se oni koji će raditi na popisu.

Konačne liste kandidata koji će raditi na popisu bit će objavljene do 25. kolovoza na internet stranicama Agencije za statistiku BiH, Federalnog zavoda za statistiku i Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Za dodatna objašnjenja kandidati se mogu obratiti nadležnoj popisnoj komisiji lokalne samouprave ili entitetskom zavodu za statistiku, a za Brčko distrikt Agenciji za statistiku BiH.

srna

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari