Connect with us

Obljetnica Gospina ukazanja – 33 godine Majka nas vodi na putu prema Bogu

Objavljeno

-

Rijeke hodočasnika već od jutros se slijevaju u Svetište Kraljice Mira, svi putovi na 33. obljetnicu Gospina ukazanja vode u Međugorje. Ni najave lošeg vremena i pljuskova praćenih grmljavinom nisu spriječile hodočasnike iz Mostara, Širokoga Brijega, Ljubuškoga, Tomislavgrada, Čapljine i ostalih hercegovačkih mjesta da s molitvom na usnama noćas i tijekom jutra hodočaste u Međugorje gdje se od 5 sati pa svako sat vremena  do 11 sati govore svete mise, a središnje misno slavlje najavljeno je za 19 sati.

Misa3

Nose ti Majko draga dječica tvoja svoje zavjete i mole za pomoć i zagovor kod tvoga Sina-tako bismo samo u jednoj rečenici mogli obuhvatiti sve protekle godine tijekom kojih su milijuni hodočasnika posjetili Međugorje, tako je i danas 33 godine kasnije.

“Djeca se okupljaju oko majke koja je trajni izvor ljubavi”- kazao je u nadahnutoj propovijedi fra Miro Šego naglašavajući da smo i večeras došli sa svih strana svijeta okupljeni u zahvalnosti Majci. On je podsjetio i na radost naše kršćanske vjere te na to da je Kraljica Mira prisutna ovdje s nama u Međugorju. Gospa nas je pozvala i pokazala nam put kojim ići prema Bogu.Sinoć na uočnicu 33. obljetnice Gospina ukazanja i blagdan svetoga Ivana Krstitelja na vanjskom oltaru Crkve svetoga Jakova u Međugorju svečano misno slavlje pred više od 20 tisuća vjernika predvodio je fra Miro Šego, župnik Župe Krista Kralja Čitluk.

Misa4

“Promatrajući danas ovaj užurbani svijet, čovjek gubi dah, u mnogima duša umire,a Marija nas poziva na put prema Bogu. Ovo naše okupljanje je znak i potvrda-njoj se utječemo za zagovor i molimo je za pomoć. Međugorje je svijet u malom, a Marija svjetionik na putu da se u nama nit života obnovi. U obitelji se život rađa i obnavlja, u Crkvi Marija je učiteljica, poziva nas na molitvu i moli s nama. Marijina vjera povezuje Nebo i Zemlju, njezine ruke su otvorene bližnjima na zemaljskom putu”- istaknuo je fra Miro u propovijedi.

Tisuće hodočasnika sa svih strana svijeta sinoć su na svetoj misi molili za zajedništvo s Bogom, ljubav i mir.

Danas je 33. obljetnica Gospina ukazanja u Međugorju, Dan kada je Bog svojom milošću zaogrnuo ovo malo hercegovačko mjesto smješteno među gorama i poslao nam Majku da nas vodi k njemu. Protekle 33 godine u Međugorje hodočaste milijuni vjernika iz cijeloga svijeta, donose svoje boli, zavjete, želje, a odlaze s još čvršćom vjerom da Bog je s njima, zagrljeni majčinskom ljubavlju.

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Glasbrotnja.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari