Connect with us

Herceg Bosna

Obljetnica najstarije postrojbe HVO-a u BiH

Published

on

U Širokom Brijegu obilježena 23. obljetnica Poskok Bojne

Članovi širokobriješke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata su kod središnjeg križa na Trgu širokobrijeških žrtava, u povodu 23. obljetnice utemeljenja Prve dragovoljačke postrojbe HVO-a u Širokom Brijegu svojevrsnog začetka stvaranja Hrvatskog vijeća obrane, 19. srpnja, položili vijenac i zapalili svijeću u znak sjećanja na sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

prva_dragovoljacka_postrojba_hvo_siroki_2-610x250U crkvi u Širokom Brijegu služena je sveta misa za prvog zapovjednika ove postrojbe Mladena Skoku-Bilog i za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Misno slavlje je predvodio fra Vendelin Karačić.

Predstavnici Udruge su položili vijenac i zapalili svijeću u Rasnu na grobu prvog zapovjednika ove postrojbe Mladena Skoke-Bilog, kao i na grobu mr. Mate Bobana predsjednika Hrvatske Republike Herceg Bosne.

„Ovo je povijesni datum i dan kada se stvarala prva dragovoljačka jedinica u Širokom Brijegu, ali je ovo možemo reći i temelj za stvaranje HVO-a, kao i Hrvatske zajednice Herceg-Bosne“, rekao je jedan od utemeljitelja Prve dragovoljačke postrojbe Mladen Ljubić-Vajta.

Bljesak.info/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari