Connect with us

BiH

Obljetnica protesta iz veljače

Objavljeno

on

protesti-u-tuzliObilježavanje obljetnice protesta iz veljače održat će se sutra ispred zgrade kantonalne vlade Tuzlanske županije koju organizira sindikat solidarnosti TŽ.

U pozivu stoji kako je cilj mirnih protesta uputiti prioritetne zahtjeve novim vlastima, koje će imati rok od 100 dana da ispune te zahtjeve.
Zahtjevi koje sindikat solidarnosti Tuzlanske županije traže su oslobađanje od bilo kakve prekršajne ili krivične odgovornosti svih učesnika protesta u veljači prošle godine, te hitno pokretanje proizvodnje u gospodarskim društvima koja imaju perspektivu kao što su ”Dita”, ”Aida”, ”Livnica”, ”Konjuh” i mnoga druga preduzeća. Osim toga, traži se i hitno donošenje zakona o uvezivanju staža svim radnicima, bez obzira na strukturu kapitala, s naglaskom na uvezivanje staža radnicima koji imaju uvjete na mirovinu.
Sindikat solidarnosti Tuzlanske županije poručuje kako će od nove vlasti tražiti i donošenje novog zakona o stečaju gdje bi radnička potraživanja bila u prvom isplatnom redu i u cijelosti izmirena, ukidanje svih privilegija izabranim zvaničnicima, s akcentom na ukidanje ”bijelog kruha”, te smanjenje broja ministarstava u županijama i Federaciji BiH.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari