Connect with us

Hrvatska

Obljetnica ustroja Jedinice za posebne zadatke MUP-a RH Rakitje

Published

on

U Vojarni “Damir Martić Vitez” u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a – iz koje je nastala prva gardijska brigada. Prekaljeni Tigrovi dokazali su se na gotovo svim bojišnicama u Domovinskom ratu.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast svim poginulim braniteljima odali su Predsjedništvo udruge “Tigar Rakitje”, predstavnici Grada Zagreba i Svete Nedelje te ministar branitelja Tomo Medved u društvu djece poginulih pripadnika jedinice za posebne zadatke, piše HRT

– Specijalci iz Raktija vi ste bili iskra plamena koji je prerasto u pobjedničku Hrvatsku vojsku i koji je prerastao u oslobođenu i neovisnu hrvatsku državu, rekao je brigadni general Darko Rukavina, prvi zapovjednik Jedinice za posebne zadatke MUP-a “Rakitje”.

Emotivan je bio i ministar branitelja jer ovo je njegova postrojba.

– Sa optimizmom kročimo dalje, snažno, ponosni na sve ono što smo zajedno učinili uz punu potporu Vlade RH kojoj, naglašavam, je Domovinski rat i hrvatski branitelji najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske i ja vas pozdravljam s našim snažnim pozdravom – za Hrvatsku kao Tigar, rekao je,

Za Hrvatsku je život dalo 367 pripadnika Tigrova, a 6 ih se smatra nestalima. Tigrovi su sudjelovali u ključnim akcijama Domovinskog rata. Odvažno stali pred hrvatski stijeg, preuzeli odgovornost i ispunili san – san o slobodi.

Franjo Tuđman: Kažu mi da su iz Gruda, Širokog, Posušja, Duvna… a ja u čudu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari