Connect with us

Pregled

Obnova – dvije ponude za gradnju drvenih kuća

Objavljeno

-

Foto: Ilustracija

Na natječaj za izgradnju i montažu 60 drvenih kuća na području za koje je proglašena katastrofa stigle su ponude tvrtke Presoflex gradnja iz Požege i krapinske tvrtke Jedinstvo, a obje su znatno veće od procijenjene vrijednosti radova koja je iznosila 33 milijuna kuna bez PDV-a, piše u subotu Večernji list.

Tvrtka Presoflex gradnja poslala je ponudu vrijednu 60,4 milijuna kuna, dok bi tvrtka Jedinstvo posao obavila za 55,8 milijuna kuna. Dakle, ponude su od procijenjene vrijednosti veće 82, odnosno 68 posto.

Ovim natječajem nabavlja se 20 tipskih kuća površine 55 četvornih metara, 20 kuća od 70 četvornih metara te 30 kuća od 85 četvornih metara. Rok izvođenja radova pojedine kuće računa se od dana dobivanja naloga naručitelja. Maksimalni rok izvođenja radova je 60 plus 60 kalendarskih dana od zaprimanja naloga naručitelja, pri čemu je rok za pripremu terena i betoniranje – čišćenje, zemljani radovi, betoniranje temelja, nadtemelja i podne ploče – najdulje 60 dana, a rok za izgradnju i montažu kuće najdulje 60 dana. Krajnji rok izvršenja ugovora je 31. prosinca ove godine.

Na natječaj za izvođenje radova izgradnje 30 tipskih zidanih kuća također na području za koje je proglašena katastrofa u Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje stiglo je osam ponuda, a većina njih ne odstupa znatno od procijenjene vrijednosti 22,98 milijuna kuna bez PDV-a. Iznosi tih pristiglih ponuda protežu se od 19,9 milijuna kuna, koliko je ponudila Presoflex gradnja, do 28,6 milijuna kuna, koliko je ponudio Ing-Grad iz Zagreba.

I tu se će se graditi tri vrste kuća, po 10 za svaku od njih, a iste su kvadrature kao i na natječaju za montažne kuće. Maksimalni rok izvođenja radova je 180 kalendarskih dana od zaprimanja naloga naručitelja, pri čemu nije uračunat rok za pripremu terena i betoniranje – čišćenje, zemljani radovi, betoniranje temelja, nadtemelja i podne ploče, koji iznosi najdulje 60 dana. Krajnji rok izvršenja ugovora je 12 mjeseci od dana potpisa ugovora.

Nedavno su otvorene ponude i za 30 montažnih kuća. Procijenjena vrijednost radova iznosila je 16,5 milijuna kuna. Stigle su četiri ponude, a odabrana je ona tvrtke Mipek, vrijedna 16,5 milijuna kuna, piše novinar Večernjeg lista Josip Bohutinski. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari