Connect with us

Najave

Obraćanje Kolinde Grabar Kitarović srijeda 2. listopada 2019

Published

on

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović najavit će njezinu službenu kandidaturu za novi mandat u srijedu, 2. listopada, u 12 sati u dvorani Jure Petričevića u Matici hrvatskoj (Strossmayerov trg 4, 10000 Zagreb), potvrđeno je Kamenjaru.

Već ranije šef njezine kampanje Ivan Anušić najavio je da će Grabar-Kitarović kandidaturu objaviti nakon što se vrati sa službenog posjeta SAD-u.

Iz njezinog stožera Hini je rečeno da će Grabar-Kitarović sutra u obraćanju reći zašto se kandidira za drugi mandat, a svoj program će objaviti u roku od idućih nekoliko tjedana.

Sutra na objavi kandidature neće biti nitko od stranačkih dužnosnika kao ni predstavnika vlasti, dodaju iz stožera, jer Grabar-Kitarović, iako je stranka to potvrdila, još formalno nije kandidat HDZ-a. Prema Statuta HDZ-a, naime, Nacionalno vijeće stranke na prijedlog Predsjedništva HDZ-a donosi odluku o kandidatu stranke na predsjedničkim izborima.

Stranački vrh stoga će biti na predstavljanju programa Grabar-Kitarović za još pet godina mandata.

Stožer kampanje Grabar-Kitarović koju vodi Ivan Anušić, bit će u Matici hrvatskoj, a u njemu neće biti zvučnih imena. Činit će ga operativci HDZ-a i osobe koje odredi Grabar-Kitarović, kažu iz stožera.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari