Connect with us

Kronika

Obrat na suđenju Sanaderu i HDZ-u: Blagajnica sad tvrdi da joj nije bivši premijer dao novac

Objavljeno

-

Bivša blagajnica HDZ-a iznijela je obranu u aferi Fimi media, a iako je tijekom istrage ispitana devet puta te je iskazivala da joj je Ivo Sanader dao milijun kuna u devizama na ruke, sada tvrdi da to nije istina.

– Časni sude nisam kriva. Sve ranije iskaze koje sam dala, dala sam pod pritiskom. Sve što sam radila, radila sam po nalogu glavnih tajnika stranke Branka Vukelića i Ivana Jarnjaka te rizničara Mladena Barišića. Jarnjak mi je sve naređivao, a on nije optužen, već sam optužena ja koja sam izvršavala njegove naredbe – kazala je među ostalim Branka Pavošević.

Bivša blagajnica HDZ-a iznijela je obranu u aferi Fimi media te je promijenila iskaz u odnosu na oni što je iskazivala u ranijem postupku. Tijekom istrage ispitana je devet puta i dok je tada iskazivala da joj je Ivo Sanader dao milijun kuna u devizama na ruke koje je ona položila na račun stranke, sada tvrdi da to nije istina.

– Te sam iskaze davala pod pritiskom na mene i moju obitelj. Ivo Sanader mi nikada nije davao novac. Ja sam plaćala ljudima po popisu koji mi je Jarnjak dao – ustvrdila je Branka Pavošević.

U sudnici su pročitani njezini raniji iskazi u kojima je vrlo detaljno iskazivala o svim primopredajama novca kojih se sada ne sjeća. Radilo se o milijunskim donacijama koje nisu bile evidentirane na računu HDZ-a. Ona je o tome vodila bilješke koje je predala USKOK-u nakon uhićenja. Dok je iznosila obranu na trenutke je i zaplakala te je rekla da je ovaj postupak uništio njezino zdravlje, dok joj je obitelj morala rasprodati svu svoju imovinu, prenosi Večernji List.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari