Pratite nas

BiH

Očajnički vapaj većine Hrvata u BiH!?

Objavljeno

na

Poslijeratna BiH je ratište nekim novim ratnim sredstvima. Dayton je zaustavio oružani sukob svih protiv svih, i to je jedino dobro tog montiranog procesa!

Poslije toga je potpisano čitav niz Sporazuma, Dogovora, Ugovora, Deklaracija, …, bez konkretnih rezultata. Na papiru je BiH država dvaju entiteta i triju konstitutivnih naroda i ostalih (ma što to značilo)! A što je u stvarnosti? Republika Srpska je i stvarno i formalno entitet ili kako joj Srbi tepaju REPUBLIKA SRPSKOG NARODA.

Svu vlast čine Srbi koji su tamo gdje moraju postavili ponekog fikusa u liku Hrvata samo s ciljem da zadovolje formu. Milorad najbolje zna tko će dobro štititi interese Hrvata u Njegovu Entitetu te nam s tom namjerom postavlja njemu podobne Hrvate na za to predviđena mjesta. Otkud znaju oni Hrvati iz RS-a koji su pobjegli iz RS-a u ratu pred četničkom puškom što je dobro za ono malo Hrvata koji su se vratili u Miloradovu Republiku, to sigurno puno bolje zna Milin „Hrvat“ koji je u ratu bio uz Slobu!

Stoga nam Mile, za naše dobro, dovede Vlajkija da štiti interese svoje napaćene subraće! Mile, „hrvatski dobročinitelju“, molimo te k’o Boga nemoj nas više braniti! U Federaciji BiH je situacija slična, većinski narod tog entiteta se ponaša kao i većinski narod već spomenutog entiteta. Federacija je po Ustavu entitet dvaju konstitutivnih naroda, Hrvata i Bošnjaka i ostalih građana. No, u stvarnosti je nešto sasvim drugačije. Kao što je RS-a srpsko vlasništvo s mrvicama za ostale tako je Federacija muslimansko vlasništvo s mrvicama za Hrvate! Muslimani nam, što uz pomoć međunarodnih čimbenika što uz pomoć naših podrepaša, biraju i imenuju „Hrvate“ koji bi nas kao trebali štiti i zastupati naše interese! Stranci su nam silovanjem Ustava doprinijeli ovakvom stanju!

Ipak, ne bi ni oni, mada su svemoćni, mogli to napraviti bez domaćih podrepaša koji su za mrvicu vlastitog egoizma pogazili prava naroda iz kojeg dolaze! Bio on Zlatko, Alija, Bakir, Fahrudin ili Suljo, sasvim je svejedno, mi Hrvati smo za njih samo nužno zlo, netko tko ima rezervnu domovinu i treba ih pod hitno tamo protjerati! Svatko od njih pronađe po nekog prodanog u našim redovima koji im posluži kao smokvin list i toalet papir pa kad odrade svoje tako i završavaju, odbačeni ili ih odnese voda! Žalosno ali istinito. Stoga Zlatko, Bakire, Suljo, Fahrudine, tako vam Alaha nemojte nas više štititi! I, najcrnja istina je ona kad nas naši političari prodaju! Dok jedni vladaju u koaliciji sa nekim od navedenih bošnjaka oni drugi ga časte drvljem i kamenjem. Optužuju ih za izdaju, prodaju, štetnu i pogrešnu politiku na štetu naroda, a kad dođu ili ih dovedu na istu poziciju onda rade još gore stvari, a razbacuju se šupljim pričama o nekakvom hrvatskom interesu!

Narodu prodaju muda pod bubrege, a zapravo gaze i po ono malo konstitutivnosti i prava što je ostalo! Rezultat te i takve politike je; nikad više hrvatskih stranaka u BiH, a nikad manje pravde i pravednosti za Hrvate BiH! Nikad više „velikih Hrvatina“, a nikad manje hrvatskog zajedništva! Nikad šarolikija hrvatska politička scena u BiH, a nikad crnja hrvatska stvarnost u BiH! Stoga očajnički vapimo, nemojte nas ovako više braniti i zastupati, jer ako ovako nastavite vrlo brzo će te ostati sami, a samim tim i sami sebi svrha, ili to već jeste!?

Evo za kraj ću vam proslijediti nekoliko čestitki za prijatelje:

– Neka te svi slušaju kao Budimir Lagumdžiju!

– Neka te sva zla zaobiđu kao zatvor Lijanoviće!

– Neka ti svaki neprijatelj uspije kao hrvatsko pitanje u BiH!

– Neka te domoljublje kroz život prati kao Englezi hrvatsku vlast!

– Neka ti dušmani prođu kao protivnici Referenduma za brak u Hrvatskoj!

A sada nekoliko za dušmane:

– Neka te prati pravda kao Hrvate u Federaciji BiH!

– Neka ti sloga u obitelji bude kao u hrvatskih političara!

– Neka te svi vole kao aktualna hrvatska vlast Hrvatsku!

– Neka ti žena bude vjerna kao Vesna Pusić Hrvatskoj!

– Neka ti svaka inicijativa završi kao presuda Sejdić-Finci!!!

Ivan Filipović/Rama-prozor.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Za čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine

Objavljeno

na

Objavio

Tri zakona o braniteljima i njihovim obiteljima uskoro bi trebala stupiti na snagu, piše Večernji list BiH. Naime, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je početkom ovoga tjedna ukaz o proglašenju zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Povoljnije umirovljenje

Iako su sva tri zakona za branitelje i njihove obitelji jednako važna, bitno je naglasiti kako zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju rješava pitanje diskriminacije prema određenom broju branitelja. Dakle, riječ je o 11.800 pripadnika Oružanih snaga koji su otišli u mirovinu po jednoj odluci. Nakon toga im je, pa čak i do 50 posto, bila smanjena mirovina.

– Ovim zakonom u iduće tri godine im u potpunosti vraćamo njihovo stečeno pravo na isplatni koeficijent 1,485. Ovim usvojenim zakonom u Parlamentu je ispravljena diskriminacija prema tim ljudima – kazao je nedavno ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević.

Registar branitelja

Najviše bure izazvao je Zakon o pravima branitelja i njihovih obitelji s obzirom na to da on predviđa izradu registra branitelja koji je trebao biti javno objavljen. Međutim, zahvaljujući amandmanima zastupnika HDZ-a BiH, odredba koja se odnosila na objavu registra brisana je iz zakona. Tako sada u zakonu stoji kako će se registar branitelja izraditi, ali ne i da će biti objavljen. Do eventualne objave tog registra može doći ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donese poseban zakon koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na te odredbe dala negativno mišljenje s detaljnim obrazloženjem. Stupanjem na snagu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji bit će provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7. studenoga 2012. godine kojom je utvrđeno kako članak ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi ratnog priznanja ili odličja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH. (večernji.ba)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo proračun. On iznosi 950 milijuna KM

Objavljeno

na

Objavio

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo dokument Okvirnog proračuna Bosne i Hercegovine za razdoblje 2018.-2020. godine.

”Poslije toga smo jednoglasno usvojili ažurirani Program javnih investicija BiH za razdoblje 2018.-2020. godina”, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na press-konferenciji nakon sjednice.

Po njegovim riječima, i jedan i drugi dokument su bili ključna baza, ključna smjernica, ključna podloga za usvajanje ”današnjeg najvažnijeg dokumenta“ koji je Vijeće ministara BiH usvojilo jednoglasno, a to je proračun institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

”Proračun je usvojen jednoglasno. On iznosi 950 milijuna KM”, kazao je predsjedavajući Zvizdić.

Vijeće ministara BiH je danas utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i on ide u dalju parlamentarnu proceduru.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari