Connect with us

Najave

Occupy Croatia: Inauguracija antifašističke mržnje : “bježat ćeš, ustašo…”

Objavljeno

-

Na Facebook stranici Pokreta Occupy Croatia, stoji priopćenje da su svi građani koji ne podržavaju branitelje u Savskoj, dobrodošli na protuprosvjed kako oni kažu ”protiv šatoraša u Savskoj”.

U subotu u Zagrebu, održat će se prosvjedni marš pod nazivom ”Stop teroru šatoraša”. Okupljanje je u 14 sati na Trgu bana Jelačića, a prosvjednici će sa središnjeg gradskog trga prošetati do Savske 66, gdje se već četiri mjesec održava prosvjed branitelja.

”Pozivamo vas na prosvjed protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja u strahu drži i politiku i institucije, i iznad svega ljude ove zemlje. Politička i javna scena zemlje od samog početka ovog derneka djeluje u skvrčenom strahu, panici od toga da ne naljuti domaću desnicu i dobije etiketu “lošeg Hrvata”. Ucjena “šatoraša” je tolika da se rijetki ljudi usude i otvoreno progovoriti o tome na društvenim mrežama, a kamoli u stvarnosti. Oni koje se i usude progovoriti o tome dobivaju prijetnje, čak i smrću. U ovoj zemlji nije nikad bilo dobro nositi etiketu “izdajnika naše stvari”. Osim toga šator u Savskoj 66 je ilegalan od prvog dana “prosvjeda” – skup bez prijave koji traje već preko sto dana. Posebno bi voljeli da nam se pridruže svi branitelji koji ne podržavaju ovaj dernek,” stoji u priopćenju na stranici Pokreta.

>>Inauguracija antifašističke mržnje : “bježat ćeš, ustašo…”

 

occupy

[ad id=”40553″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari