Connect with us

Događaji

Occupy Croatia najavljuje ‘prosvjedni marš’ – Stop teroru “šatoraša”

Objavljeno

on

Pokret Occupy Croatia poziva na prosvjedni marš naziva ”Stop teroru “šatoraša”” koji će održati danas na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 14 sati, najavljuje hrt.hr

Prosvjed je kako piše taj medij organiziran protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja, kako ističu u Pokretu, u strahu drži i politiku i institucije i iznad svega ljude ove zemlje.

occmAntiprosvjedni Pokret ističe “da se ispostavilo kako ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima nisu samo prolazne slabosti nego postaju temeljne “vrijednosti” društvene zajednice – trenutno se na očigled kompletne javnosti manifestiraju u Savskoj 66.

Vlast prešutno dopušta širenje nacionalističke “ideologije” i jednako je odgovorna za eventualne posljedice kao i oporba. Svim političkim strukturama ovakvi derneci odgovaraju – miču se iz fokusa pažnje javnosti bitni ekonomski problemi, piše u priopćenju Pokreta.

Politička i javna scena zemlje od samog početka ovog “derneka” djeluje u skvrčenom strahu, panici od toga da ne naljuti domaću desnicu i dobije etiketu “lošeg Hrvata”. Ucjena “šatoraša” je tolika da se rijetki ljudi usude i otvoreno progovoriti o tome na društvenim mrežama, a kamoli u stvarnosti. Oni koji se i usude progovoriti o tome dobivaju prijetnje, čak i smrću. U ovoj zemlji nije nikad bilo dobro nositi etiketu “izdajnika naše stvari”, smatraju u pokretu Occupy Croatia. Osim toga, dodaju, šator u Savskoj 66 je ilegalan od prvog dana “prosvjeda” – skup bez prijave koji traje već više od sto dana.

Pokret poseban poziv na prosvjed upućuje svim braniteljima koji ne podržavaju taj, kako Occupy smatraju “dernek”.

Prosvjedni marš pod nazivom ”Stop teroru šatoraša” koji je najavljen za danas u Zagrebu u organizaciji Pokreta Occupy Croatia komentirao je i Đuro Glogoški u javljanju u emisiju Bujica

“Treba vidjeti tko su ti koji će prosvjedovati, ali najvažnije je tko stoji iza njih. Evo, kada se krene od Matića i Milanovića koji su lagali cijelo vrijeme. Onda su počeli napadom na Josipa Klemma i mene osobno, a sada pokušavaju preko provokatora izazvati incidente, ali to im neće uspjeti”, poručio je predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Glogoški.

Analizirajući obrazloženja prosvjednika, smatra Glogoški, iščitava se kako su oni prvenstveno protiv Crkve i HDZ-a.

“Tu su im najmanji problem branitelji”, rekao je Glogoški.

U ime branitelja naglasio je i kako su ostali iznenađeni najavom prosvjeda „koji su temelj ove države“.

Rekao je kako nisu nikoga od branitelja diljem Hrvatske pozvali da na dan prosvjeda dođu u Zagreb. Pozvao je i onaj dio populacije koji nije zadovoljan prosvjedom branitelja da to i pokaže.

[ad id=”40551″]

>>Štakoraši protiv šatoraša

>>Anđelko Burilo: ‘Branitelji nikada nisu niti će napasti prvi, ali branit ćemo se uvijek!’

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari