Connect with us

Hrvatska

Occupy Croatia i Occupy Mostar: pozivaju građane: Obilježimo 1. srpnja crnim zastavama, dan žalosti za izgubljenom suverenošću!

Objavljeno

-

[quote]’Datume 30. lipnja i 1. srpnja 2013. obilježiti ćemo kao dane žalosti za izgubljenom suverenošću,vješanjem crnih zastava na balkone i prozore. Osim crne zastave, upalite navečer svijeću ili lampion u prozoru’.[/quote]

[dropcap]P[/dropcap]okret Occupy Croatia poziva građane da 30. lipnja i 1. srpnja 2013. obilježe kao ‘dane žalosti i crnih zastava, prigodom aneksije Hrvatske u imperijalističku EU hobotnicu’ .
imagesTe dane žalosti za izgubljenom suverenošću, obilježit ćemo: vješanjem crnih zastava na balkone i prozore (budite maštoviti: u obzir dolaze i komadi crnog tekstila, crne marame ili šalovi, vreće i sl. Bitno je da nalikuje na zastavu ). Osim crne zastave, upalite navečer svijeću ili lampion u prozoru, fotografirajte vaše prozore sa crnom zastavom i pošaljite nam, napravit ćemo kolaž od fotografija i objaviti ih. I naravno, bojkotirajte proslavu koju organizira hravtska Vlada.  Occupy Croatia će na svojoj Facebook stranici te dane ‘puštati’ samo glazbu kakva priliči danima žalosti – ističu u pokretu.

– Budući je ulazak u EU ostvaren pomoću manipulacija i političkih laži, dakle ulazimo na prevaru, pokažimo na mirni i dostojanstveni način – izražavanjem žalosti – da smo prevaru spoznali i da je ne prihvaćamo – naglašavaju u Occupy Croatia.

‘Occupy Mostar’ – Masovni prosvjed u centru Hercegovine

Prosvjedi će biti prilika da iz hercegovačkog središta pošaljemo poruku solidarnosti i odlučnosti KAKO BISMO ZAŠTITILI NAJRANJIVIJE ČLANOVE DRUŠTVA kao što su najmlađi stanovnici BiH kojima se zbog nemara političara već više mjeseci ne dodjeljuje JMBG.

1_occupay mostar

Obavještavamo vas da će u ponedeljak, 17.06. 2013 u 12h00 biti održani mirni građanski prosvjedi na Španjolskom trgu u Mostaru. Ovim skupom želimo ukazati na općenito veoma teško stanje u BiH i Mostaru, ali i podsjetiti da političari, na svim nivoima vlasti, moraju preuzeti odgovornost i raditi u interesu građana i građanki stoji u priopćenju koje potpisuju ”Aktivisti Mostara i Hercegovine”.

Prosvjedi će biti prilika da iz hercegovačkog središta pošaljemo poruku solidarnosti i odlučnosti KAKO BISMO ZAŠTITILI NAJRANJIVIJE ČLANOVE DRUŠTVA kao što su najmlađi stanovnici BiH kojima se zbog nemara političara već više mjeseci ne dodjeljuje JMBG.

Također, prosvjednici će zahtijevati da Grad Mostar i HNK/Ž ispune preuzete obaveze u skladu sa potpisanim sporazumom sa  J.U.  Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, te da ovoj plemenitoj i multietničkoj ustanovi od posebnog značaja za zajednicu omogući normalan rad kroz redovno proračunsko financiranje.
Ovim prosvjedom  želimo pokazati političarima da narod u Mostaru i diljem BiH diže svoj glas i da ćemo  se nastaviti boriti za svoja prava, solidarni, ujedinjeni  za bolje, pravednije društvo  i da ćemo u tome ustrajati.

Svoj dolazak na prosvjed u znak potpore Mostarcima, najavili su građani i grupe iz drugih krajeva BiH. – stoji u priopćenju.

dnevno.hr/dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari