Pratite nas

Reagiranja

Očekujem reakciju nadležnih kako ne bi dolazilo do napada na vjerske objekte

Objavljeno

na

Biskup banjolučki Franjo Komarica očekuje da nadležne institucije sankcioniraju osobu koju je jutros oštetila vrata na katoličkoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije u Mišinom Hanu kod Banje Luke.

[ad id=”68099″]

Komarica je za Fenu rekao kako ne želi da se čitav slučaj dramatizira, iako su vjernici uznemireni, ali očekuje reakciju nadležnih kako se ne bi događali napadi na vjerske objekte i katoličku zajednicu u Banjoj Luci.

Očekujem da nadležne ustanove, tužiteljstvo i sud urade svoj dio posla, rekao je banjolučki biskup. Komarica, koji je obišao župu u Mišinom Hanu, precizirao je da na svu sreću nije napadut župnik niti netko od vjernika i građana.

Šteta na vjerskom objektu je vidna, oštećena su vrata, koja će biti neohodno zamjeniti, a napadač je motornom pilom zarezao i jedno stablo u krugu župe u Mišinom Hanu.

Komarica kaže da je policija izašla na mjesto događaja i uhitila izvršitelja, za koga su rekli da je od ranije poznat organima unutarnjih poslova i liječen je u psihijatrijskim ustanovama.

Banjolučka policija uhitila je danas muškarca iz tog grada koji je oštetio vrata na katoličkoj crkvi, potvrdila je ranije Feni glasnogovornica CJS Banja Luka Marija Markanović.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Potkozarje jutros oko 8.45 sati.

Markanović je rekla da je policija uhitila Đ.M. (1974.) te pronašla i motornu pilu kojom je oštetio vrata katoličke crkve.

Neslužbeno, uhićen je Đuro Majstorović, a radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji i više puta je liječena u psihijatrijskoj ustanovi.

Markanović je naglasila da CJS Banja Luka oštro osuđuje napad na vjerske objekte i poziva građane da se suzdrže od svakog vida nasilničkog ponašanja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Karolina Vidović Krišto oglasila se uoči možebitne sudske farse vezane uz Thompsona i ZDS

Objavljeno

na

Novinarka i urednica HRT-a Karolina Vidović Krišto ustraje u obrani istine o Domovinskom ratu. Uoči, kako kaže, možebitne sudske farse Odjela za javni red i mir Visokog prekršajnog suda, a vezano uz pjesmu Čavoglave Marka Perkovića Thompsona, Vidović Krišto oglasila se putem FaceBook-a. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

Ako trebamo uzeti u obzir kontekst koji nam je povijesno najbliži i koji nam je najviše obilježio uporabu ovog pokliča – a trebamo! – onda je to kontekst hrvatskog Domovinskog rata, od 1991. godine. Mnoge postrojbe ZNG, Hrvatske vojske, HOS, imaju svoje himne u kojima je poklič “Za dom spremni”.

Vojnici koji su s krunicom oko vrata obranili Hrvatsku u časnom, pravednom, obrambenom Domovinskom ratu pozdravljali su se i bodrili pokličem “Za dom spremni”. Bili su spremni umrijeti za svoju domovinu.
Ključno je naglasiti da je riječ o – na međunarodnom sudu potvrđenoj – časnoj obrani od vojne agresije. To je suvremeni, činjenični i legitimni kontekst pokliča “Za dom spremni” koji je u hrvatskoj povijesti u različitim okolnostima korišten još od 16. stoljeća do danas.

Ovo sam napisala i objavila 24. siječnja 2014. g. u povodu rasprave o Joeu Šimuniću.

Danas ove riječi ponavljam u čast Žarku Manjkasu Crvenkapi i svim dragovoljcima obrambenog Domovinskog rata, u predvečerje još jedne možebitne sudske farse koja spomenute činjenice ne će moći izbrisati.

Nagovještavaju zabranu ‘Čavoglava’ – Thompsonov management odgovorio

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Nagovještavaju zabranu ‘Čavoglava’ – Thompsonov management odgovorio

Objavljeno

na

Objavio

isječak/dnevno.hr

U vrijeme dok se još uvijek iz crne zemlje iskopavaju ostaci hrvatskih heroja i žrtava srpske agresije, mi svjedočimo medijskom pritisku uvijek istih, malih i nebitnih pojava uhljebljenih u neke medije, koje pojave sebe vide u puno većem svjetlu i veličini nego što u stvarnosti jesu, kako iznova pokušavaju utjecati na sud da kriminalizira isto ono što su oni koje još uvijek crna zemlja krije, ponosito nosili braneći zemlju i narod od istih onih kojima ovi što perfidno i podmuklo, pod krinkom brige za ćudoređe, nikad nisu zamjerili ni mržnju ni smrt koju su sijali protiv ovog naroda i ove zemlje.

Mi se ne bojimo nikoga osim dragoga Boga ali se istodobno u čudu pitamo, je li uistinu moguće da SUD Republike Hrvatske može i pomisliti biti servis tih istih malih pojava kojima ne smeta samo naš izraz iz Domovinskog rata kojim smo branili život i Dom, nego im pod krinkom borbe protiv tzv. ustaškog pozdrava, kojega u svojoj mržnji ni ne vide u drugom svjetlu, smeta i država koju smo krvlju ostvarili, odgovorili su iz Thompsonova managementa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari