Pratite nas

Reagiranja

Očekujem reakciju nadležnih kako ne bi dolazilo do napada na vjerske objekte

Objavljeno

na

Biskup banjolučki Franjo Komarica očekuje da nadležne institucije sankcioniraju osobu koju je jutros oštetila vrata na katoličkoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije u Mišinom Hanu kod Banje Luke.

[ad id=”68099″]

Komarica je za Fenu rekao kako ne želi da se čitav slučaj dramatizira, iako su vjernici uznemireni, ali očekuje reakciju nadležnih kako se ne bi događali napadi na vjerske objekte i katoličku zajednicu u Banjoj Luci.

Očekujem da nadležne ustanove, tužiteljstvo i sud urade svoj dio posla, rekao je banjolučki biskup. Komarica, koji je obišao župu u Mišinom Hanu, precizirao je da na svu sreću nije napadut župnik niti netko od vjernika i građana.

Šteta na vjerskom objektu je vidna, oštećena su vrata, koja će biti neohodno zamjeniti, a napadač je motornom pilom zarezao i jedno stablo u krugu župe u Mišinom Hanu.

Komarica kaže da je policija izašla na mjesto događaja i uhitila izvršitelja, za koga su rekli da je od ranije poznat organima unutarnjih poslova i liječen je u psihijatrijskim ustanovama.

Banjolučka policija uhitila je danas muškarca iz tog grada koji je oštetio vrata na katoličkoj crkvi, potvrdila je ranije Feni glasnogovornica CJS Banja Luka Marija Markanović.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Potkozarje jutros oko 8.45 sati.

Markanović je rekla da je policija uhitila Đ.M. (1974.) te pronašla i motornu pilu kojom je oštetio vrata katoličke crkve.

Neslužbeno, uhićen je Đuro Majstorović, a radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji i više puta je liječena u psihijatrijskoj ustanovi.

Markanović je naglasila da CJS Banja Luka oštro osuđuje napad na vjerske objekte i poziva građane da se suzdrže od svakog vida nasilničkog ponašanja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

VIDEO – Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini

Objavljeno

na

Objavio

Marijan Živković je otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja, pilota Hrvatske vojske Marka Živkovića i otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja Nikole Živkovića ubijenog na jučerašnji dan 1991. u Vukovaru.

Nakon što su hrvatske vlasti 2013. godine protivno članku 8 Ustavnog zakona o pravima etničkih manjina nasilno, pod okriljem noći postavile ćirilične ploče u Vukovaru, g. Marijan Živković je jedan od onih koji su reagirali na to kršenje Ustavnog zakona. Nedugo nakon toga optužen je zbog razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče. 2016. godine prvostupanjskom presudom oslobođen je krivnje. Međutim, DORH se tada žalio, predmet je prebačen na sud u Puli koji je prihvatio žalbu DORHa i cijeli postupak vratio na početak. G. Živkoviću se ponovno sudi.

Što rade hrvatske vlasti? U Hrvatskoj mu se sudi sada već šestu godinu za redom. Njegov i novac nas ostalih hrvatskih poreznih obveznika troši se na dugogodišnje sudske progone čovjeka od 80 godina jer je razbio ploču nominalne vrijednosti par stotina kuna koja je protuzakonito i protuustavno postavljena.

Na jučerašnjem Okruglom stolu „Nakon ratne – protuustavna agresija na Vukovar” Građanske inicijative Ivo Pilar i Milan Šufflay, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, HVIDRA Zagreb, i drugi, uputili su DORH-u zahtjev za povlačenjem nakaradne tužbe i zaustavljanjem suludog sudskog progona Marijana Živkovića jer je ploča koju je skinuo postavljena protuustavno, što implicira da ga sustav kazneno goni jer je štitio hrvatski ustavno-pravni poredak.

Na današnjem suđenju gospodin Marijan je rekao da nikakva olakšanja ne traži. Sutkinja ga je pozivala na red rekavši mu da ne bude patetičan i da za svojim sinovima žali u tišini. Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini…

Svaka uređena država bi g. Marijana koji je 1991. u obrani Hrvatske od srpske, crnogorske i agresije JNA izgubio dva sina i koji se 2013. suprotstavio kršenju Ustavnog zakona – svaka uređena država bi ga proglasila Ocem Nacije.

Karolina Vidović Krišto

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HDZ: Rekordne turističke brojke razotkrile sav jad & jal predsjednika SDP-a

Objavljeno

na

Objavio

Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci – RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5% (800.000 turista više) i rast noćenja od 2% (1.5 milijun više) nego u istom razdoblju prošle godine – koja je, ne zaboravimo, bila rekordna, povijesna.

Trendovi su pozitivni i kad se gledaju financijski rezultati: u djelatnosti pružanja usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića ukupni promet iznosi 20.6 milijardi kuna, što je porast od 8% ili za čak 1.6 mlrd. kn.

Posebno raduje što je ovom rastu znatno pridonio i zamah kontinentalnog turizma.

No čemu se uopće čuditi jednom Bernardiću? Što očekivati od tipa koji za turističke rekorde tvrdi da su „propast“, a za 100.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove vlade da su „ekonomski slom“?

I koji nema snage čak ni kurtoazno čestitati našoj Vladi i Dubravki Šuici na imenovanju za potpredsjednicu EK, velikom uspjehu za cijelu Hrvatsku, ali istodobno tvrdi da će Zoran Milanović, koji nas je zbog Lex Perković posvađao s pola svijeta, „vratiti ugled zemlji“. Loš, zao, Bernardić, komentirali su iz HDZ-a.

Hrvatska bilježi najbolju sezonu ikad; stiglo 800.000 gostiju više nego lani

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari