Connect with us

Gospodarstvo

Od danas teče rok od 36 mjeseci za izgradnju Pelješkog mosta

Published

on

Od danas teče ugovoreni rok za gradnju Pelješkog mosta koji bi trebao biti završen za 36 mjeseci.

“Evo, nakon ogromnog administrativnog posla koji je obavljen danas i službeno počinje teći rok kineskim izvođačima. Na ovo uvođenje u posao krenuli smo zbog zahtjevnog administrativnog posla koji je pred nama u samom vođenju projekta. S nama su i naši partneri u provođenju projekta SAFU, Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo prometa,” rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Predstavnici Hrvatskih cesta u Stonu kolegama iz China Road and Bridge Corporationa upravo predaju svu potrebnu dokumentaciju. Otvara se dnevnik radova i potpisuje zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u posao.

“Uloga naše agencije je u jednom dijelu partnerski provesti sve postupke javne nabave i pomoći da se što prije realizira i osigurati financijski tijek  novca koje je velikim dijelom iz EU sredstava,” rekao je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

U tijeku je još uvijek papirološki dio posla. Nakon toga, sljedećih mjesec do mjesec i pol dana usljedit će istražne radnje, prvenstveno morskog dna. Oni prvi pravi radovi, krenut će tek u rujnu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari